Tenis

Muchova nakon medicinskog time-outa šokirala Barty, slavila i Brady

Matej Kačan • srijeda, 17.02.2021.
Muchova nakon medicinskog time-outa šokirala Barty, slavila i Brady

Četvrtfinale Australian Opena donijelo je jedno veliko iznenađenje u ženskoj konkurenciji. Čehinja Karolina Muchova je izbacila prvu nositeljicu Ashleigh Barty nakon što je prvi set izgubila sa 6:1...

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Australian Opena priredila je Karolina Muchova koja je izbacila prvu tenisačicu svijeta i domaću predstavnicu Ashleigh Barty u četvrtfinalu. Najveće je iznenađenje manira u kojoj je Muchova preokrenula meč.

Naime, Čehinja je bila vrlo slaba u prvom setu i Barty ga je uzela lako sa 6:1, ali se onda jasno pokazalo da su postojali objektivni razlozi za to. Naime, Muchova je imala problema s vrtoglavicom te je uzela poduži medicinski time-out. Otišla je u svlačionicu pri 2:1 i break viška za Barty u drugom setu, a vratila se neka nova Muchova.

Od trenutka povratka do kraja meča će Čehinja prvoj igračici svijeta dozvoliti samo tri gema, a sama će osvojiti 11 za veliki preokret i slavlje od 2-1 u setovima. Odmah po povratku je Muchova vratila break, a onda radi još jedan za 5:3 i uzima drugi set sa 6:3.

U trećem setu odmah oduzima novi servis, a onda i brani 15:40 za 2:0 i suvereno rješava meč sa 6:2 i prvi ulazak u polufinale Grand Slama za 25. nositeljicu i 27. reket svijeta. U polufinalu će igrati protiv američke tenisačice Jennifer Brady koja je svladala sunarodnjakinju Jessicu Pegulu.

22. nositeljica je prvi set izgubila sa 6:4, ali također radi veliki preokret i sa 6:2 te 6:1 okreće i dolazi do polufinala.

Australian Open, četvrtfinale (Ž):
Jennifer Brady (SAD, 22) - Jessica pegula (SAD) 4:6, 6:2, 6:1
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Karolina Muchova (Češka, 25) 6:1, 3:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!