Košarka

Ibrahimović kritizirao LeBrona oko miješanja u politiku, ovaj mu odgovorio

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Ibrahimović kritizirao LeBrona oko miješanja u politiku, ovaj mu odgovorio

Posljednjih dana je vrlo zanimljiva i aktualna rasprava između Zlatana Ibrahimovića i LeBrona Jamesa u kojoj je Šveđanin kritizirao Jamesa zbog političkog aktivizma, dok mu ponajbolji košarkaš svijeta nije ostao dužan...

Trebaju li sportaši koristiti svoj utjecaj i glas kako bi promicali pitanja i probleme u društvu, ili bi se trebali držati svog posla? Duga je to i velika rasprava koja traje desetljećima, a novo poglavlje su sa suprotnim stavovima ispisali Zlatan Ibrahimović i LeBron James.

Ibrahimović je kritizirao Jamesovo uplitanje u politiku i politička pitanja. Švedski je nogometaš komentirao sve sportaše, ali je za primjer uzeo LeBrona:

"On je sjajan u onome što radi, ali ne volim kad se ljudi nekog statusa upliću u politiku istovremeno s onim što rade. Mislim, radi ono u čemu si dobar i što radiš najbolje", poručio je napadač Milana.

James nije ostao dužan te je Ibrahimovićeve izjave prokomentirao nakon pobjede Lakersa kojom je prekinut niz od četiri poraza NBA prvaka:

"Nema šanse da bih se ikad držao samo sporta jer znam koliko je moj glas moćan i razumijem ovu platformu. I sam Zlatan je progovarao o političkim problemima", kazao je James aludirajući na izjavu kad je Ibrahimović kritizirao švedsko društvo koje se, prema njemu, rasistički odnosi prema Ibrahimoviću i ostalima muslimanskog podrijetla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!