Hrvatski kup, Četvrtfinale, 03.03.2021, 14:30 h, Stadion Gradski vrt
Suci: Mario Zebec (Varaždin), Borut Križarić (Čakovec), Nikola Kečkiš (Virovitica)
Osijek
Osijek
Mile Škorić 15'
1:2(1:1) Rijeka
Robert Murić 7', 71' (11m)
Rijeka

Šok terapija uspjela: Rijeka s novim trenerom izbacila Osijek iz Kupa!

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.03.2021.
Šok terapija uspjela: Rijeka s novim trenerom izbacila Osijek iz Kupa!
Foto: Pixsell

Jako dobru utakmicu odigrali su Osijek i Rijeka u Gradskom vrtu u četvrtfinalu Kupa. Riječani su na kraju slavili s 2:1 golovima Roberta Murića te tako prošli u polufinale...

Vrlo zanimljivo i kvalitetno četvrtfinale Kupa. Osijek je ugostio Rijeku, bio je favorit uoči ovog četvrtfinala, ali na kraju su Riječani bili ti koji su slavili.

Od početka susreta bilo je očito da je Goran Tomić u kratkom roku uspio protresti momčad i Rijeka je zaigrala odlučnije i bolje.

Već u sedmoj minuti Rijeka je stigla do vodstva. Odlično su gosti napravili tranziciju, Andrijašević je vukao loptu i onda uočio na rubu 16 metara Murića koji se namješta na udarac i odlično zabija za 1:0.

Riječani su nastavili napadati, ali Osječani su koristili taj prostor i u 15. minuti došli su do poravnanja. Bohar je izborio korner koji je izveo Jurčević, u skoku je najviši Škorić i glavom zabija za 1:1.

U 32. minuti zicer za Osijek. Mierez je krasnim primanjem lopte izbacio iz igre čuvara, došao sam pred Nevistića, ali riječki vratar brani!

Dvije minute kasnije Mierez potvrđuje status tragičara. Dosuđen je kazneni udarac nakon igranja rukom Vukčevića, ali Nevistić čita pokušaj Miereza.

U drugom poluvremenu krenulo je sjajnim prilikama, prvo su Osječani strašno pritisnuli, ali lopta nije htjela u gol da bi nakon toga glavom Drmić odlično pucao, no sjajno brani Ivušić.

Na sredini drugog poluvremena kazneni udarac za Rijeku. Rukom je igrao Jurčević, VAR je pomogao Zebecu i Murić svojim drugim golom odvodi Rijeku na 2:1.

U završnici su Osječani pritisnuli i tražili poravnanje, ali Rijeka se odlično branila i ostalo je 2:1.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!