Hrvatski kup, Četvrtfinale, 16.03.2021, 18:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Dario Bel (Osijek), Marjan Tomas (Vladislavci), Kruno Šarić (Županja)
Gorica
Gorica
Kristijan Lovrić 9', 82'
Sylvanus Nimely 89'
3:0(1:0) Hajduk
Hajduk

Sjajni Lovrić krasnim golovima izbacio Hajduk iz Kupa, Gorica ide na Dinamo

Mihaela Bradovski • utorak, 16.03.2021.
Sjajni Lovrić krasnim golovima izbacio Hajduk iz Kupa, Gorica ide na Dinamo
Foto: Pixsell

Gorica je posljednji sudionik polufinala Kupa. Goričani su u četvrtfinalu na svom stadionu uz dva gola Lovrića i jedan Nimelyja slavili s 3:0 protiv Hajduka...

Hajduk se oprostio i od jedinog preostalog trofeja koji je mogao osvojiti. Poražen je u Kupu od Gorice s 3:0 i završio je s nastupom u ovom natjecanju.

Splićani su vjerovali kako mogu u ovom natjecanju uključiti se i u borbu za trofej, međutim Gorica je napravila taj iskorak, odigrala je sjajnu utakmicu i visoko slavila. I Hajduk je, doduše, mogao do poravnanja pa tako i zakomplicirati dvoboj, ali nije iskoristio svoje prilike.

Već u devetoj minuti Gorica je povela. Kalik je pronašao Lovrića koji se sjajno namjestio na desnu nogu i opalio u suprotni gornji kut.

Hajduk je pokušabvao nešto iskreirati i vratiti se u utakmicu, uglavnom se pokušavalo preko Livaje, ali konkretnih situacija nije bilo.

U drugom dijelu odmah je odličnu priliku imao Atanasov koji je pucao iz slobodnog udarca s nekih 18 metara, ali Banić je bio spreman. Šest minuta kasnije krasna prilika za Suka, ostao je sam na drugoj vratnici, ali Kalinić nogom odbija.

U 60. minuti činilo se da je Hajduk došao do poravnanja, Dolček je poslao lotpu u mrežu, međutim gol nije priznat zbog ranijeg zaleđa Livaje.

U zadnjih deset minuta Gorica je osigurala pobjedu. Prvo je u 82. minuti Lovrić s ruba kaznenog prostora pogodio u sam donji kut za da bi nakon toga i Sylvanus Nimely nakon prolaska kroz obranu također svladao Kalinića za konačnih 3:0.

Velika pobjeda i veliko slavlje za Sinišu Oreščanina i njegove igrače.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!