Tenis

Belinda Bencic stiže na Premier Tennis Show

Matej Kačan • utorak, 16.03.2021.
Belinda Bencic stiže na Premier Tennis Show

U sklopu ovogodišnjeg eventa na kojem će osim hrvatskih igrača zaigrati i internacionalna imena poput Belinde, poseban naglasak stavljen je na dvije velike humanitarne točke...

Premier Tennis Show koji će se i ove godine održati u Osijeku, definitivno okuplja brojna velika imena iz teniskog svijeta, a samim time, Osijek postaje mjesto na kojem svi žele biti 6. i 7. travnja 2021.

Hrabrost i odlučnost tenisačice i FED CUP reprezentativke, Donne Vekić i njezine obitelji, privukla je javnost i izazvala pozitivne reakcije diljem Hrvatske, a i šire. U trenutku kada je sve bilo poprilično neizvjesno, oni su se pokrenuli. Pokrenuli su tenis, grad i na taj način dokazali da opcija „odustani“ – ne postoji. Ovo je događaj koji je povezao igrače iz cijeloga svijeta, a spektakl koji će se održati početkom travnja je zagarantiran.

Jedno od svjetskih teniskih imena koje dolazi u Osijek je i švicarska tenisačica slovačkih korijena, uspješna i perspektivna Belinda Bencic. Do sada je osvojila 2 juniorska Grad Slama, 4 WTA titule, bila je polufinalistica US Opena 2019., a danas je visoko rangirana kao 12. igračica svijeta.

U sklopu ovogodišnjeg eventa na kojem će osim hrvatskih igrača zaigrati i internacionalna imena poput Belinde, poseban naglasak stavljen je na dvije velike humanitarne točke.

U sklopu sportske ekshibicije humanitarnog karaktera – Premier Tennis Show, održat će se i donatorska večera, na kojoj će se održati finale jedinstvene i rijetko viđene aukcije, za koju će vrlo posebne predmete, donirati vrhunski svjetski i hrvatski sportaši.

Sva prikupljena sredstva od kupnje ulaznica, bit će usmjerena za izgradnju javnih teniskih igrališta u Osječko-baranjskoj županiji, kako bi svako dijete moglo zavoljeti i pokušati igrati tenis, a samim time, razvijati motoričke sposobnosti. Ova inicijativa je puno više od lijepog javnog igrališta, ona pridonosi zajednici, pojedincu, a posebno najmlađima koji su najveće bogatstvo. U budućnosti je cilj djelovati na području cijele Hrvatske.

Broj ulaznica za ovaj nesvakidašnji događaj je ograničen, a ulaznice možete zakupiti ovdje, za deset, četiri i dva mjesta, prijavom na našu kontakt formu.

Prijave i registraciju za sudjelovanje u aukciji koja će se odvijati dva tjedna prije donatorske večere moći ćete napraviti putem stranice aukcije.hr.

Druga je #SkillsChallenge, a riječ je o jednostavnom i zabavnom izazovu za najmlađe, točnije za osnovnoškolce 5. i 6. razreda, koji će imati priliku pokazati svoje motoričke sposobnosti i ljubav prema sportu. Želja je potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom i općenito podići svijest o zdravijem načinu života.

Osam najboljih i najbržih iz cijele Hrvatske, imat će priliku doći u Osijek na Kid's Day program - 6. travnja 2021. te biti dio tima s jednim profesionalnim tenisačem te zaigrati finale na velikom terenu. Što je potrebno da baš Vaše dijete osvoji ovaj challenge možete saznati ovdje i jednostavno se prijaviti prateći korake. Ono što je potrebno za izvršenje izazova je dobra volja, natjecateljski duh te zid i teniska loptica. Tko zna, možda baš Vaš mališan zaigra tenis s Donnom Vekić, Bornom Ćorićem ili nekim od ostalih velikih teniskih imena koji Vas čekaju u Osijeku!

Za više informacija vezano uz sve događaje pa tako i donatorsku večeru, pratite službenu stranicu www.premiertennisosijek.com i društvene mreže na kojima možete pravovremeno saznati sve informacije o nadolazećim aktivnostima.

Sva prikupljena sredstva od kupljenih ulaznica za donatorsku večeru i aukcije ići će isključivo na humanitaran račun: HR7323600001300153688, (naziv humanitarne akcije je: INICIJATIVA IZGRADNJE JAVNIH TENIS TERENA ZA DJECU I MLADE TE TENIS EDUKACIJA ZA DJEČJI DOM KLASJE OSIJEK), a svi koji žele podržati ovu akciju, također putem istoga mogu sudjelovati svojim osobnim doprinosom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!