Nogomet

Moro: 'Ova utakmica bila nam je kao finale Svjetskog prvenstva'

Jan Šneler • nedjelja, 28.03.2021.
Moro: 'Ova utakmica bila nam je kao finale Svjetskog prvenstva'
Foto: Pixsell

Kapetan mlade hrvatske reprezentacije Nikola Moro odigrao je pravu kapetansku rolu u pobjedi Hrvatske protiv Švicarske te osim pogotka s bijele točke upisao i sjajnu asistenciju za treći gol...

Najbolji pojedinac u pobjedi Hrvatske nad Švicarskom (3:2) definitivno je bio kapetan Nikola Moro. Sjajni veznjak nekad zagrebačkog, a sada moskovskog Dinama, odigrao je sjajnu utakmicu, upisao pogodak iz jedanaesterca i fenomenalno proigrao Darija Vizingera za treći pogodak.

"U prvoj utakmici smo morali puno više, zainatili smo se i pokušali dokazati sami sebi da smo kvalitetni. Ova utakmica nam je bila kao finale Svjetskog prvenstva, bili smo svjesni da moramo pobijediti", iskreno je rekao Moro.

Ono što će svakako biti drago hrvatskim navijačima je činjenica da će Moro biti spreman za Englesku jer je kapetan, u stilu vođe ekipe, rekao da je u to prilično siguran. Ipak, vidljiv je ponos na igračima što su po prvi put od hrvatske samostalnosti došli do pobjede na europskim U-21 prvenstvima.

"Počeli smo dobro i nakon jednog perioda nervoza, postigli pogodak. U drugo poluvrijeme ušli smo maksimalno koncentrirani, stvarali smo šanse, ali se uvukla mala nervoza u zadnjih deset minuta. Kada se malo povučeš, onda se baš dogodi ovakva situacija. Ali, prva pobjeda na europskim prvenstvima i zadovoljni smo uspjehom ove generacije", zaključio je Moro.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!