Nogomet

Dalić: 'Nisam zadovoljan, nije to to što ja hoću od Hrvatske'

Branimir Korać • utorak, 30.03.2021.
Dalić: 'Nisam zadovoljan, nije to to što ja hoću od Hrvatske'
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić čestitao je igračima na pobjedi, ali nije zadovoljan. Ima stvari koje ga muče i s kojima nije sretan...

Hrvatska je slavila protiv Malte 3:0, ali nije to bila nogometna rapsodija. Tek ulaskom Modrića, Perišića i Brekala Hrvatska se probudila.

"Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu nakon ove tri utakmice. Mučili se jedno ovih deset dana, nije baš sve išlo kako bi mi htjeli, ali izvukli smo se iz toga i idemo dalje. Imali smo u planu da prvo poluvrijeme pokušamo sa svježim igračima i onima koji su trenutno najspremniji za igru pa u nastavku uvesti druge igrače."

"Mi smo već u trećoj minuti stvorili zicer i opet ga ne zabijemo. Nas je prije sve išlo, a sada nas ne ide. To je tako i ja to prihvaćam. Idemo dalje i znam da će biti bolje. Dečkima svaka čast na ustrajnosti. Mučili se jesmo bilo je teško, nismo mislili uvesti Luku i Periju..."

Dalić nije zadovoljan, Hrvatska ne izgleda onako kako ju on želi vidjeti.

"Ja sam stvorio pritisak sam sebi i nisam zadovoljan, nije to to što ja hoću od Hrvatske. Neću ja sada biti klaun pokraj linije i galamiti bliže, dalje, sve to riješimo na sastanku, ali ne ide nas. Ići će nas, bit će bolje i to je to. Imali smo jučer možda jedan od najboljih sastanaka i bit će sve dobro."

Dosta su šareni rezultati u ovoj skupini, Hrvatska je unatoč kiksu u Sloveniji na vrhu skupine.

"Kiksat će svi. Slovenci su protiv Hrvatske dali svojih 150 posto, izginuli su protiv nas i teško im se vratiti što je normalno. Mi smo viceprvaci svijeta i svi su protiv nas napaljeni i to je normalno."

Dalić nije zadovoljan igrom postave iz prvog poluvremena. Od tih igrača očekivao je više.

"Očekivao sam više. Igrali smo protiv Malte i oni tu ne mogu biti u strahu i vraćati lopte natrag. Ti dečki moraju dati više, ovo je hrvatska reprezentacija. Zašto lopta natrag? Imaš prostor, osvoji ga, idi jedan na jedan. Osim Kovačića nijedan igrač ne radi jedan na jedan. A kako ćeš razbiti beton s deset igrača ako ne kreneš jedan na jedan. Međutim ja sam njih stavio jer su najsvježiji. Lovren, Perišić, Modrić, Brozović, Šime, igrali su dva puta po 90 minuta i ne mogu ih opet staviti. Zato je postava iz prvog poluvremena trebala bolje, pogotovo ovi koji su prema naprijed, oni su trebali stvoriti više. Da je Vlašić dao gol u drugoj minuti sigurno bi bilo drugačije jer bi se dečki opustili, ovako su bili u nekom grču."

Sljedeće okupljanje bit će uoči Europskog prvenstva, a Dalić je poslao poruku igračima dabn ranije.

"Slijedi Euro i imat ćemo deset dana zajedno što nam je potrebno. Ja sam dečkima još jučer rekao da mi nismo ekipa, još uvijek. I to je bila bit tog sastanka, mi nismo ekipa. Ja i dan danas dolazim na pripreme s velikim respektom prema Luki, Vidi, Lovrenu, Kovačiću, Badelju, ali tako moraju svi. Mladi su igrači talentirani, moćni su, ali oni moraju doći tu i biti dio ekipe i imati respekta. Ako imam ja respekt, moraju imati i oni."

"Prvo želim da se mlada reprezentacija plasira dalje, a onda opet ima problema. Ima tu igrača koji sigurno mogu biti s nama, ali smo ih dali na raspolaganje Bišćanu. Oni će sigurno donijeti svježu krv i malo uzdrmati neke stvari."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280431.03.2021. u 07:25
    Samo nekoliko opaski: 1. S takvim svježim izvan serijskim igračima strepiti protiv Malte je loše. Pitanje za Dalića je tko postavlja igru? Nisu se igrači sami skupili i dogovarali se kako ce igrati. Nimalo samokritike. Nisam zadivoljan je smjesan odgovor i neodgovornost. 2. Čitam da je rekao da s... [više na forumu]
    2804