Nogomet

Guardiola: 'I slijepac može vidjeti da je Haaland izuzetan napadač'

Matej Kačan • utorak, 06.04.2021.
Guardiola: 'I slijepac može vidjeti da je Haaland izuzetan napadač'

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je najavio susret svoje ekipe protiv Borussije Dortmund, a mnogo je riječi bilo i o Erlingu Haalandu...

Manchester City će igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, a mnogo se priča o igraču koji bi mogao biti poveznica ova dva kluba. Erling Haaland meta je mnogih europskih klubova, a neki mediji navode da bi baš on mogao biti zamjena za Sergija Agüera koji odlazi na kraju sezone.

Poprilično znakovito, ali bez potvrde o samom Haalandu, Pep Guardiola je najavio da bi City mogao otvoriti klupsku blagajnu i po prvi put platiti igrača više od 100 milijuna eura.

"Do sada je klupska politika bila ne potrošiti 100 ili više milijuna funti na jednog igrača. Možda će se to dogoditi u budućnosti, kada klub odluči kako je neophodno osnažiti momčad za idućih pet ili 10 godina. Trošenje puno novca na jednog igrača ne donosi prednost. Nogomet je ekipna igra, svi daju svoj doprinos. Na natjecanjima ne pobjeđuje jedan igrač", kazao je Guardiola.

Je li riječ o Haalandu, Guardiola nije otkrio:

"Ne znam. To je pitanje za Borussiju i njegovog agenta. Razumijem da me ljudi pitaju o Haalandu, on je izuzetan napadač, ali neprikladno je da govorim o njemu", kazao je, ali je potvrdio da smatra da je sjajan igrač:

"Brojevi govore sami za sebe. Može zabijati desno, lijevo, iz kontre, u kaznenom prostoru, glavom. On je fantastičan napadač, svi to znaju. I slijepac može shvatiti da je on dobar napadač, nije potrebno biti menadžer", poručio je Guardiola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!