Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 06.04.2021, 21:00 h
Manchester City
Manchester City 2:1 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Manchester City tijesno slavio, Borussia pala u 90. minuti

Mihaela Bradovski • utorak, 06.04.2021.
Manchester City tijesno slavio, Borussia pala u 90. minuti

Dortmundska Borussia pružila je jak otpor Manchester Cityju na Etihadu. City je odnio pobjedu 2:1, a prednost mu je donio Phil Foden koji je zabio u 90. minuti...

Iako je Pep Guardiola upozoravao na Borussiju i da City očekuje težak posao, otočka javnost gurnula je Manchester u ulogu priličnog favorita, očekivala je pobjedu i to bez primljenog gola. Malo je nedostajalo da se ništa od toga ne ostvari, a da Manchester odnese kakvu-takvu prednost na uzvrat, pobrinuo se Phil Foden golom za 2:1 u 90. minuti.

Borussia je odigrala dobru utakmicu i potvrdila se kao vrlo neugodan protivnik. Pobjeda je ipak otišla na stranu Guardioline momčadi što znači da Borussia mora u Dortmundu svladati City kako bi prošla dalje.

U 19. minuti pogriješio je Emre Can u sredini terena, City je krenuo u napad, Foden je proigrao Mahreza koji šalje loptu u sredinu za De Bruynea, a Belgijac iz blizine zabija.

Situacija je mogla postati još teža za Borussiju u 30. minuti kada je nakon duela u 16 metara između Cana i Rodrija Španjolac pao, a Ovidiu Hategan pokazao na 11 metara. Ipak nakon pregleda VAR-a, poništio je tu svoju odluku.

Borussia se probudila u drugom dijelu kada je odmah zaprijetila preko Erlinga Haalanda. Norvežanin je dobro odmaknuo čuvaru i došao pred Edersona koji odlično zatvara kuteve i obrani njegov pokušaj.

Nakon 65 minuta igre nova odlična prilika za City, De Bruyne je odradio veliki dio posla i u konačnici proigrao Fodena koji puca u vratara.

Borussia se vratila u utakmicu u 85. minuti. Haaland je ovdje bio u ulozi asistenta, sjajno je proigrao Marca Reusa koji iz blizine zabija.

Ipak pet minuta kasnije Foden zabija na dodavanje Gundogana i osigurava Cityju kakvu-takvu prednost uoči uzvrata.

Manchester City - Borussia Dortmund Live Score

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Manchester City2:1Borussia D.
Real Madrid3:1Liverpool
Bayern2:3PSG
Porto0:2Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!