Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 07.04.2021, 21:00 h
Bayern
Bayern 2:3 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

PSG slavio u fantastičnoj utakmici u Münchenu i napravio veliku prednost

Matej Kačan • srijeda, 07.04.2021.
PSG slavio u fantastičnoj utakmici u Münchenu i napravio veliku prednost

U fantastičnoj utakmici u Münchenu, nogometaši PSG-a su nadvisili Bayern s 3:2 te u Pariz nose veliku prednost s tri gola u gostima. Nakon povratka Bayerna na 2:2, presudio je Kylian Mbappe...

Susret Bayerna i PSG-a u Münchenu definitivno je opravdao svoj status reprize finala Lige prvaka i dvoboja dvije ponajbolje europske ekipe. Bayern je bio mnogo bolji, dominirao je, ali su Parižani pokazali koliko su ubojiti iz malobrojnih šansi koje su imali.

Početak je u potpunosti pripao PSG-u koji je poveo već u trećoj minuti. Maxim Choupo-Moting je pogodio gredu, a s druge strane ide kontra i Neymar nalazi Mbappea koji zabija za vodstvo gostiju uz grešku domaćeg vratara. Zabio je Draxler u 12. minuti, ali je gol poništen, a u 28. je i 2:0.

Neymar je opet pokazao genijalnost dugom loptom za Marquinhosa, a kapetan lako zabija iza leđa obrane. No, odmah se i ozlijedio, a njegov izostanak se skoro pokazao kobnim za obranu i rezultat. Krenula je opsada gostujućeg gola, a to se prvi put isplatilo novim ubačajem za Choupo-Motinga koji ovaj put zabija glavom u skoku.

Na poluvremenu je 2:1, a Bayern ne odustaje ni u nastavku. Od 50. do 60. minute se nižu prilike i redaju ziceri na obje strane, ali su Neuer i Navas sigurni. Bayern je izjednačio u 60. minuti, reprizom prvog pogotka iz iste akcije, ali je ovaj put zabio Thomas Müller.

No, na drugoj strani je samo osam minuta kasnije Mbappe opet pokazao klasu. Povukao je Francuz nakon dodavanja Di Marije te je kraj trojice braniča zavukao loptu u bliži kut Neuerove mreže. Do kraja je Bayern pokušavao, skupio je i preko 30 udaraca, ali Parižani u Francusku nose veliku prednost.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Manchester City2:1Borussia D.
Real Madrid3:1Liverpool
Bayern2:3PSG
Porto0:2Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!