Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 07.04.2021, 21:00 h
Porto
Porto 0:2 Chelsea
Chelsea

Chelsea rutinski odradio posao u Sevilli i zakoračio prema polufinalu

Branimir Korać • srijeda, 07.04.2021.
Chelsea rutinski odradio posao u Sevilli i zakoračio prema polufinalu

Nakon teškog i ružnog poraza protiv West Bromwich Albiona (2:5), Chelsea je rehabilitaciju odrađivao u Ligi prvaka te je na gostovanju u Sevilli, gdje je Porto bio domaćin, slavio s 2:0 u prvoj utakmici četvrtfinala čime se značajno približio prolazu u sljedeću fazu natjecanja...

Jedan poraz bio je dovoljan da naruši idilu u Chelseaju i pokaže Thomasu Tuchelu kako u Londonu porazi ne prolaze. Posebno ne ovakvi kakav je bio ovaj protiv West Bromwich Albiona u kojem je Chelsea poražen 5:2 protiv znatno slabije momčadi.

Pojačalo je to nervozu u momčadi, zaiskrilo je i na treningu stoga je bilo malo neizvjesnosti uoči ovog gostovanja u Sevilli, nitko nije bio siguran kako će Chelsea izgledati. Međutim izgledao je dobro, odradio je posao bez problema i na kraju rutinski stigao do pobjede 2:0.

Tuchelova momčad bez većih problema kontrolirala je situaciju na travnjaku te je u 32. minuti stigla do vodstva. Jorginho je lijepo uočio Masona Mounta, njegovo primanje lopte bilo je savršeno, automatski je izbacio čuvara, došao pred vratara i mirno zabio za vodstvo.

Na početku drugog dijela Chelsea je mogao poduplati prednost, ali nakon ubačaja Mounta, glavom je pucao Timo Werner, no dosta loše i lopta je otišla preko grede. I ovdje se Werner jako trudio, ali nikako ga neće gol.

Porto je morao napasti i polako je preuzeo inicijativu. Stvarao je priliku, doduše ne i one velike stopostotne, ali držao je Mendyja budnim.

Kako je susret odmicao, tako se i Porto sve više otvarao te ostavljao prostora iza svojih leđa. Chelsea je to iskoristio u 85. minuti kada je pobjegao Ben Chilwell i uz pomoć loše reakcije Mbembe došao sam pred vratara i lako zabio.

Završilo je s tih 2:0, Chelsea nosi prednost na uzvrat i vrlo se približava prolazu u polufinale Lige prvaka.

Mateo Kovačić odigrao je još jednu dobru utakmicu, a s travnjaka je izašao u 92. minuti kada ga je zamijenio Emerson Palmieri.

FC Porto - Chelsea Live Score

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Manchester City2:1Borussia D.
Real Madrid3:1Liverpool
Bayern2:3PSG
Porto0:2Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!