Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 06.04.2021, 21:00 h
Real Madrid
Real Madrid 3:1 Liverpool
Liverpool

Real Madrid do prednosti nakon prvog susreta, Liverpoolova obrana dijelila poklone

Branimir Korać • utorak, 06.04.2021.
Real Madrid do prednosti nakon prvog susreta, Liverpoolova obrana dijelila poklone

Real Madrid upisao je pobjedu 3:1 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola. Loše reakcije Liverpoolove obrane pomogle su Madriđanima u čijim je redovima Luka Modrić odigrao ponovno vrlo dobro...

S razlogom se upozoravalo kako bi obrane mogle igrati ključnu ulogu u prvom dvoboju između Real Madrida i Liverpoola. Real je odnio pobjedu 3:1 i nosi prednost na uzvrat.

Obrana Redsa s Kabakom i Phillipsom izgledala je dosta nesigurno, a izravno je skuhala drugi gol Madriđana. Realova obrana ipak je imala manje posla i lakše je zamaskiran izostanak Sergija Ramosa i Raphaela Varanea.

Vrlo rano postalo je opasno pred golom Liverpoola, na ulasku u 16 metara Wijnaldum je srušio Modrića, ali Brych nije ništa dosudio.

Real je stigao do prednosti u 27. minuti. Toni Kroos je fantastičnom dugačkom loptom pronašao Juniora Viniciusa koji jednako tako briljantno prima loptu i zabija za vodstvo.

U 36. minuti stiže i drugi pogodak. Velika pogreška Trenta Alexander-Arnolda koji je glavom vraćao loptu, ali ona dolazi do Marca Asensija koji je šalje prema golu i potvrđuje pogodak pred gol linijom.

Kloppu je bilo jasno da je pogriješio i sa sastavom i s taktikom te je neposredno prije odmora izvadio iz igre Keitu i uveo kreativnijeg Thiaga.

Liverpool je smanjio na 2:1 u 51. minuti. Jota je opalio izvana, lopta pogađa u blok, ali odbija se do Salaha koji šalje loptu iza leđa Courtouisa.

Nije to značilo i dizanje Liverpoola, pomalo sretan pogodak, a Real je na dva gola razlike ponovno otišao u 65. minuti. Luka Modrić asistirao je Viniciusu koji drugi put zabija.

U završnici susreta pokušao je Liverpool smanjiti na 3:2 i uljepšati si poziciju uoči uzvrata, ali real je izdržao i ostalo je 3:1.

Luka Modrić odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu.

Real Madrid - Liverpool Live Score

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Manchester City2:1Borussia D.
Real Madrid3:1Liverpool
Bayern2:3PSG
Porto0:2Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!