Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 13.04.2021, 21:00 h
Chelsea
Chelsea 0:1 Porto
Porto

Porto slavio u uzvratnom dvoboju, Chelsea ipak ide u polufinale

Mihaela Bradovski • utorak, 13.04.2021.
Porto slavio u uzvratnom dvoboju, Chelsea ipak ide u polufinale

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka Porto je upisao pobjedu protiv Chelseaja 1:0, ali Chelsea ipak ide u polufinale. 2:0 iz prvog susreta bilo je dovoljno za prolazak u sljedeću rundu natjecanja...

Chelsea i Porto odigrali su utakmicu koja nije oduševila. Vrhunski potez Taremija na kraju susreta jedino je što vrijedi zapamtiti iz ovog dvoboja, ostalo je bilo za što brži zaborav.

Chelsea je u prvom susretu na Sanchez Pizjuanu slavio s 2:0 u statusu gosta i ovdje mu se nije žurilo. Imao je susret pod kontrolom, nije dolazio do pogotka, ali nije dopustio niti Portu da stvori puno neugodnosti.

Jedina pravas prilika u prvom dijelu bila je ona Portugalaca iz 33. minute kada je Corona bio u odličnoj situaciji pred golom Chelseaja, ali pucao je visoko preoko grede.

U drugom dijelu i Chelsea je krenuo po pogodak kako bi riješio pitanje pobjednika, ali nekoliko poluprilika ostalo je neiskorišteno.

U 70. minuti pogreška Pepea umalo je bila kobna, Kante je uzeo loptu i pronašao Pulišića koji se namješta na šut, ali Pepe ispravlja pogrešku i blokira taj pokušaj.

Pulišić je još jednom zaprijetio u sudačkoj nadoknadi kada se našao sam pred vratima, ali nije dobro reagirao, vratar Porta odnio je loptu.

Uslijedio je napad na suprotnoj strani, Nanu je ubacio, a Taremi sopektakularnim škaricama zabio je za vodstvo Porta.

Više od toga Porto nije mogao, ostalo je tih 1:0, Chelseaju dovoljno za prolaz.

Chelsea - FC Porto Live Score

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Chelsea0:1Porto
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:2Manchester City
Liverpool0:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!