Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 14.04.2021, 21:00 h
Liverpool
Liverpool 0:0 Real Madrid
Real Madrid

Organizirani Real iskontrolirao Liverpool i prošao u polufinale

Matej Kačan • srijeda, 14.04.2021.
Organizirani Real iskontrolirao Liverpool i prošao u polufinale

Real Madrid je na gostovanju na Anfieldu kod Liverpoola odigrao bez pogodaka te je tako uz prednost iz prvog susreta prošao u polufinale Lige prvaka s ukupnih 3:1...

Nogometaši Real Madrida su se vratili u polufinale Lige prvaka. Kraljevski je klub na Anfieldu nastupio čvrsto i organizirano te je bez pogodaka obranio prednost od 3:1 protiv Liverpoola koji je previše promašivao u prvom dijelu da bi ostvario preokret.

Kao što se i očekivalo, Liverpool je krenuo napadački i vrlo aktivno u potrazi za prvim, ranim pogotkom koji bi okrenuo utakmicu na mlin Engleza. I skoro je odmah došlo do toga, već u drugoj minuti je obrana Reala ispala i crveni imaju situaciju dva na dva.

Do zicera je stigao Mohamed Salah, ali mu Thibaut Courtois skida mrtvu šansu i spašava goste već na startu. Nije Liverpool odustao, već osam minuta kasnije domaćin ima sjajan udarac Jamesa Milnera iz daljine u dalji kut, ali Courtois je opet spreman i sjajnom paradom čupa loptu.

Real je bio primoran na reaktivni nogomet i traženje šansi iz kontre, a Liverpool je pritiskao. Nakon pola sata bez velikih uzbuđenja, kraj prvog dijela opet donosi sjajne prilike za Liverpool, ali Salah puca preko gola u 41., a minutu kasnije isto čini i .

Već na samom početku drugog dijela Liverpool opet ima sjajnu priliku, ali Firmino iz blizine puca dosta loše. Stabilizirao se Real i ponudio je sam pokoji bijeg i šansu, a najbolju je imao Vinicius u 66. minuti kad je pobjegao, ali je slabo pucao u ruke Alissonu.

U 81. je ubačaj s desne strane preletio obranu Liverpoola i sjeo je na glavu Benzeme, ali ovaj puca preko vrata. Zato zadnjih deset minuta donosi potpunu opsadu gola Reala, ali to ostavlja i prostora za kontru bijelih.

No, Liverpool je bio dosta jalov i nije uspijevao probiti blok gostiju, a Real nije imao neke ambicije za otvaranje pa je susret kraju priveden poprilično mirno te Španjolci rutinirano odlaze u polufinale. Luka Modrić je odigrao 90 minuta.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Liverpool - Real Madrid 0:0

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Chelsea0:1Porto
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:2Manchester City
Liverpool0:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!