Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 14.04.2021, 21:00 h
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund 1:2 Manchester City
Manchester City

Borussia povela, Manchester City ipak preokretom i do druge pobjede

Branimir Korać • srijeda, 14.04.2021.
Borussia povela, Manchester City ipak preokretom i do druge pobjede

Dortmundska Borussia nije uspjela iznenaditi Manchester City i oprašta se od Europe. I u uzvratu je poražena 2:1, ponovno je strijelac drugog gola bio Phil Foden koji je potpuno prelomio utakmicu i riješio pitanje prolaza...

Borussia Dortmund hrabro se borila kroz dva susreta četvrtfinala protiv Cityja, ali nije izdržala. Pritisak koji je City nametnuo bio je prejak i u konačnici slavio je i drugi put s 2:1.

Na Etihadu je City slavio s 2:1, a pobjednički pogodak u 90. minuti postigao je Phil Foden dok je isti igrač poentirao i u Dortmundu i to ponovno za konačnih 2:1.

Manchester je u zadnja tri izdanja Lige prvaka zaustavljen u četvrtfinalu, a sada je napokon probio tu barijeru. Glavni cilj ove sezone je osvajanje Lige prvaka i vidjelo se i na Pepu Guardioli i igračima koliko im znači taj prolaz.

Počelo je loše za City koji se našao u minusu već u 15. minuti. Mladi Bellingham dobio je loptu u kaznenom prostoru i lijepo pogodio za vodstvo i rezultat koji je u tom trenutku vodio Borussiju u polufinale. Bellinghamu je to bio prvi gol u Ligi prvaka, a jedino je Bojan Krkić bio mlađi kada je zabio prvijenac.

City je nakon primljenog gola počeo plesti mrežu oko kaznenog prostora Borussije i bio je sve bliže novom pogotku. De Bruynea je stresao gredu sredinom prvog dijela, blizu pogotka bili su i Mahrez i Zinčenko, ali lopta nije htjela u mrežu.

U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu, a u 52. minuti gosti dobivaju kazneni udarac. Nespretno je reagirao Emre Can koji je odbio loptu glavom, ali ona se odbija u njegovu ruku i dosuđen je penal. Lakoćom ga je realizirao Riyad Mahrez za 1:1.

Odluka o prolazu stigla je u 75. minuti. Foden je krasnim udarcem izvana pogodio u sam kut, bio je to snažan udarac koji Hitz nije uspio zaustaviti.

Tada je sve bilo jasno i bilo je samo pitanje hoće li to biti konačan rezultat ili ćemo vidjeti još koji pogodak.

Rezultat se više nije mijenjao, ostalo je 2:1 i City ide u polufinale gdje ga čeka PSG.

Borussia Dortmund - Manchester City Live Score

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Chelsea0:1Porto
PSG0:1Bayern
Borussia D.1:2Manchester City
Liverpool0:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!