Nogomet

Bjelica: 'Ostavili smo Hajduk na jednom udarcu i jalovim napadima'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 17.04.2021.
Bjelica: 'Ostavili smo Hajduk na jednom udarcu i jalovim napadima'
Foto: Pixsell

Osijek je odigrao vrlo dobru utakmicu na Poljudu, potpuno je limitirao Hajduk i na kraju je zasluženo odnio sva tri boda. Nenad Bjelica isticao je ponos i zadovoljstvo...

Primali su Osječani i njihov trener zaslužene čestitke nakon odlično odrađenog posla na Poljudu. Od prve do posljednje minute Osijek je bio iznad svoga domaćina koji prethodno dugo nije izgubio u borbi za prvenstvene bodove, a protiv Bijelo-plavih je izgledao nemoćno na terenu jer je tek sporadično dolazio pred osječki šesnaesterac i vrlo rijetko prijetio Ivici Ivušiću. Nenad Bjelica je po svršetku derbija zaključio:

"Da, stvarno smo bili perfektni u fazi obrane, tijekom cijeloga susreta oni su uputili samo jedan opasniji šut u trenucima kada smo imali igrača manje na terenu jer se ozlijedio Guti pa se nismo dovoljno brzo i dobro pregrupirali. Sve ostalo je bilo vrlo kvalitetno, bili smo vrlo opasni, imali smo u oba poluvremena vrlo dobrih šansi, jednu smo iskoristili i zasluženo pobijedili."

Svi u osječkoj momčadi zaslužuju čestitke jer se cijelo vrijeme očitovao momčadski duh u jasno izraženoj želji da se osvoje sva tri boda.

"Ova ekipa ima veliki karakter i moral i dozu bezobraštine koju moraš imati u nogometu. Hajduk je bio u usponu, teško prima golove u posljednje vrijeme, imao je svoju uspješnu seriju, a mi smo ih ostavili na jednom šutu i tek jalovim napadima. Možemo biti vrlo zadovoljni i ovo je jako dobar poticaj za ono što dolazi."

Mierez je ponovno posebna priča. Njegovo umijeće u kaznenom prostoru je impresivno, sada je već na brojci od 20 postignutih golova.

"To mu je nagrada jer radi stvarno naporno na svakom treningu i svakoj utakmici. Onda zabije i ramenom, leđima, neki odbijanac, ali on je uvijek tamo gdje treba biti. Imao je puno bolju šansu u prvom poluvremenu kada je bio sam ispred Kalinića. Tada je promašio, no bio je i dalje uporan, čekao novu priliku i na našu sreću je dočekao te zabio za pobjedu."

Bjelica se sjetio još nečega po svršetku susreta, zbog čega su mu posebno dragi osvojeni bodovi:

"Jako sam sretan zbog pobjede i neka ona bude za rođendan našim navijačima, našoj Kohorti. Uvjeren sam da ćemo i u ova druga dva derbija i u svemu što nas očekuje u predstojećem razdoblju biti uspješni i da ćemo svi skupa na kraju slaviti."

Za kraj smo se malo dotaknuli i velikih problema sa stoperima. Lončar se prije utakmice požalio na bolove u trbušnom zidu, Gutiju je iskočilo rame, a stradao je u završnici i Caro koji je ušao umjesto Brazilca…

"Lončar je htio pod svaku cijenu igrati pod blokadom, ali nisam baš veliki zagovornik toga jer smo ga željeli sačuvati za iduće utakmice. I Gutieri i Caro su odradili odlično svoj dio posla, na kraju i Lončar u tih zadnjih desetak minuta. Stvarno možemo biti zadovoljni kako je cijela ekipa funkcionirala, svi dečki s spremni pomoći momčadi i to je najvažnije."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!