Košarka

Cedevita Junior dvokorakom u finale doigravanja

Matej Kačan • subota, 17.04.2021.
Cedevita Junior dvokorakom u finale doigravanja

U finalu doigravanja Prve muške košarkaške lige igrat će košarkaši Cedevite Junior koji su s dvije sigurne pobjede svladali momčad Kaštela...

Prvi finalist doigravanja prve muške košarkaške lige očekivano su postali košarkaši Cedevite junior. "Vitamini" su bili najbolji i u regularnom dijelu, a u polufinalu su dva puta sigurno svladali momčad Kaštela.

Nakon pobjede u Zagrebu, Cedevita je potrebnu drugu pobjedu ostvarila na gostovanju u Dalmaciji sa 79:68. Iako 11 razlike i nije previše, sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena kad je Cedevita imala 15 poena viška, prednost koju je zadržala i na kraju treće.

Tek u posljednjoj dionici se Kaštela malo približila, ali nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Zagrepčanima te tako Kaštela časnim porazom završava svoju sezonu. Cedevita Junior je imala nekoliko dosta raspoloženih pojedinaca, a najviše je ubacio David Ušić s 15 poena. Poen manje dodao je Sven Smajlagić.

Kod Kaštela je prvo ime bio Frano Marasović s 18 poena i sedam skokova, a Mario Krešić je dodao 14 poena. Igrači Marka Trninića sad čekaju svog suparnika u finalu koji se traži između Dinama i Jazina. Dinamo ima 1-0 u seriji, a zadarski mladići će u nedjelju tražiti produženje serije na majstoricu.

Prva muška košarkaška liga, polufinale:
Kaštela - Cedevita Junior 68:79 (0-2)

FOTO: Cedevita Junior Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!