Tenis

Barty i Kvitova sigurne u Madridu, Bencic dalje predajom Jabeur

Matej Kačan • ponedjeljak, 03.05.2021.
Barty i Kvitova sigurne u Madridu, Bencic dalje predajom Jabeur

U susretima osmine finala WTA turnira u Madridu su u ponedjeljak slavile mahom nositeljice i favoritkinje te ćemo gledati vrlo jaka četvrtfinala...

Prva nositeljica turnira u Madridu i prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty sigurno je odradila svoje obveze u osmini finala ovog prestižnog zemljanog turnira. Barty je bila bolja od poljske tenisačice, 14. nositeljice Ige Swiatek u dva seta.

Swiatek je u meč krenula sjajno te je povela s 3:0 u prvom setu, ali je do konca seta Barty preokrenula te je za 56 minuta slavila sa 7:5. U drugom je setu Barty odmah napravila break za 2:1 te je prednost zadržala do 6:4 i slavlja.

U četvrtfinalu će Barty igrati protiv devete nositeljice Petre Kvitove koja je u tri seta bila bolja od Ruskinje Veronike Kudermetove. Ruskinja je sebi pružila nadu osvajanjem drugog seta sa 6:4, ali Kvitova u treći set kreće breakom za 2:1 i tu prednost drži do 6:4 i pobjede nakon dva sata i tri minute igre.

U drugom četvrtfinalu koje je popunjeno u ponedjeljak će igrati Paula Badosa Gibert i Belinda Bencic. Španjolka je s 2-1 svladala Latvijku Anastasiju Sevastovu nakon dva tie-breaka, a onda i razbijanja od 6:0 u trećem setu.

Bencic je odigrala set i pol u sat i pol te joj je pri vodstvu od 1-0 i 4:3 meč predala Tunižanka Ons Jabeur pa Švicarka s manje truda ide među osam najboljih.

WTA Madrid, osmina finala:
Petra Kvitova (Češka, 9) - Veronika Kudermetova (Rusija) 6:3, 4:6, 6:4
Ons Jabeur (Tunis) - Belinda Bencic (Švicarska, 8) 6:7, 3:4 PREDAJA
G. P. Badosa (Španjolska) - Anastasija Sevastova (Latvija) 6:7, 7:6, 6:0
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Iga Swiatek (Poljska, 14) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!