Liga prvaka, nokaut faza, polufinale - uzvrati, 04.05.2021, 21:00 h
Manchester City
Manchester City 2:0 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

PSG bez ispaljenog metka, Manchester City lako do finala

Branimir Korać • utorak, 04.05.2021.
PSG bez ispaljenog metka, Manchester City lako do finala

Poznat je prvi finalist Lige prvaka. Manchester City je i u drugom susretu bio bolji od PSG-a i rutinski je stigao do najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti što se tiče europskih nastupa. Nakon 2:1 u Parizu, u Manchesteru je slavio s 2:0 i čeka protivnika za finale u Istanbulu...

Manchester City zasluženo je prošao u finale Lige prvaka! Potpuno zasluženo ne samo gledajući polufinale protiv PSG-a već cijelu sezonu, Guardiolina momčad igrala je sjajan nogomet i nije dopustila protivnicima da je stave u probleme.

Tako je bilo i protiv Parižana, City je već u Parizu stigao do pobjede 2:1 i pokazao dio svog repertoara. U uzvratu nije bilo milosti, upisao je novu pobjedu, ovaj put 2:0.

U 90i nešto minuta, PSG je imao točno nula udaraca u okvir gola, imao je ponešto prilika, ali njegovi igrači bili su izrazito neprecizni. City je ponovno odigrao pametno, dobro se branio, dobro napadao i zasluženo slavio.

Već u sedmoj minuti dosuđen je kazneni udarac nakon navodnog igranja rukom Zinčenka u 16 metara, ali VAR je utjecao na promjenu odluke, Zinčenko je igrao ramenom i odluka glavnog suca je promijenjena.

Zato u 13. minuti Manchester City dolazi do pogotka. Mahrez je zabio u Parizu, a zabio je i sada u Manchesteru. Ederson je napravio odličan posao sjajnom dugačkom loptom, a u konačnici Mahrez je pogodio sam kut za vodstvo.

Parižani su u prvom dijelu izgledali solidno do protivničkog kaznenog prostora, ali tu nisu imali ideje i olako su ostajali bez lopti.

U drugom dijelu pripremao se za ulazak i Mbappe, ali ipak je ostao na klupi. Osim brojčanog stanja i u rezultata. U 69. minuti Angel Di Maria zaradio je izravni crveni karton zbog gaženja Fernandinha i udaranja dok je ovaj bio na zemlji.

Neposredno prije toga Mahrez je svojim drugim golom nakon asistencije Fodena odveo City do 2:0 i crveni karton bio je samo potvrda kraja europske sezone za PSG.

Do kraja je Foden pogodio vratnicu, mogao je pocrveniti i Kimpembe, a ostalo je 2:0 i City je prvi put u svojoj povijesti prošao u finale Lige prvaka.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Manchester City2:0PSG
Chelsea2:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!