Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - uzvrati, 05.05.2021, 21:00 h, Stamford Bridge
Suci: Daniele Orsato (Italija)
Chelsea
Chelsea
Timo Werner 28'
Mason Mount 85'
2:0(1:0) Real Madrid
Real Madrid

Chelsea nadigrao Madriđane i zasluženo odlazi u englesko finale

Branimir Korać • srijeda, 05.05.2021.
Chelsea nadigrao Madriđane i zasluženo odlazi u englesko finale

Imamo englesko finale Lige prvaka! Chelsea je apsolutno zasluženo prošao u finale nakon što je u drugom susretu na Stamford Bridgeu bio bolji i opasniji protivnik od Reala. U Madridu je bilo 1:1, a u Londonu 2:0 za Chelsea!

Chelsea
Real Madrid
Chelsea
Real Madrid
16
Edouard Mendy
4
Andreas Christensen
6
Thiago Silva
2
Antonio Rudiger
28
Cesar Azpilicueta
(do 88')
7
N'Golo Kante
5
Jorginho
21
Ben Chilwell
29
Kai Havertz
(do 90'+3')
11
Timo Werner
(do 67')
19
Mason Mount
(do 88')
Pričuvni igrači
10
Christian Pulišić
67'
24
Reece James
88'
22
Hakim Ziyech
88'
18
Olivier Giroud
90'+3'
Trener
Thomas Tuchel
1
Thibaut Courtois
6
Nacho
3
Eder Militao
4
Sergio Ramos
23
Ferland Mendy
(do 63')
8
Toni Kroos
14
Casemiro
(do 76')
10
Luka Modrić
20
Vinicius Junior
(do 63')
9
Karim Benzema
7
Eden Hazard
(do 89')
Pričuvni igrači
15
Fede Valverde
63'
11
Marco Asensio
63'
25
Rodrygo
76'
24
Mariano Diaz
89'
Trener
Zinedine Zidane

Chelsea i Manchester City odlučit će o osvajaču Lige prvaka. Zasluženo, pokazali su najviše i u ovom trenutku itko im ne može oduzeti zasluženost plasmana u finale. Možda eventualno u tu priču može Bayern, no Bayern je svoj kiks ispucao i nije bio u borbi za finale.

Real Madrid je potpuno podbacio, odigrao je jako loše u uzvratu na Stamford Bridgeu, ničim nije pokazao da zaslužuje mjesto u finalu. Chelsea je bio puno agresivniji, kvalitetniji i brži te je potpuno nadigrao Real koji je mogao i teže stradati u ovom dvoboju.

Od početka sve je bilo u znaku Chelseaja koji je apsolutno dominirao i jedini stvarao prilike. Real je u prvom poluvremenu samo jednom opasnije zaprijetio i to preko Karima Benzeme koji je opalio s ruba kaznenog prostora, a Mendy fantastičnom obranom izbio loptu u korner.

Chelsea je s druge strane nizao prilike i prvi put zaprijetio već u 18. minuti preko Wernera koji je poslao loptu u mrežu, ali pogodak nije priznat zbog zaleđa.

Zato se stanje na semaforu promijenilo u 28. minuti. Kai Havertz je došao sam pred Courtoisa, lijepo ga je lobovao, ali lopta pogađa gredu, no na nju natrčava Werner i s pol metra šalje je u praznu mrežu.

U drugom dijelu očekivao se konkretniji i opasniji Real, ali Chelsea kao da je dodatno dao gas i još više frustrirao Madriđane.

U 48. minuti Havertz je bio u sjajnoj situaciji i centimetri su ga dijelili od pogotka. Zatim je u odličnoj prilici bio Mason Mount koji je morao reagirati bolje u 53. minuti pa ubrzo zatim i Havertz nakon što je još jednom bio jedan na jedan s Coutroisom.

Nakon što je u igru ušao i Christian Pulišić, Chelsea se dodatno podignuo, američki reprezentativac bio je vrlo raspoložen i sijao je nemir u gostujuću obranu.

U 85. minuti Kante je ioduzeo loptu gostima na nekih 35 metara od gola, pronašao u kaznenom prostoru Pulišića koji daje na peterac za Mounta, a on u padu pogađa za 2:0.

Tu je priči bio kraj, Real nije izgledao kao momčad koja može do jednog pogotka, a kamoli dva. Chelsea apsolutno zasluženo ide u finale.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Manchester City2:0PSG
Chelsea2:0Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!