Nogomet

Kovačić: 'I prije Rusije protiv Brazila bilo je slično, spremni smo za Euro'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.06.2021.
Kovačić: 'I prije Rusije protiv Brazila bilo je slično, spremni smo za Euro'

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je poraz u zadnjem pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva. Mateo Kovačić zna da neke stvari treba popraviti, ali je optimist...

Mateo Kovačić odradio je prvu utakmicu nakon finala Lige prvaka i susreta protiv Manchester Cityja. Solidno je odradio posao, a vjeruje kako je Hrvatska spremna za Euro.

"Mislim da smo dobro krenuli, ali poslije par grešaka dosta bez veze smo primili gol. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i stvari koje treba popraviti. I prije Rusije protiv Brazila bilo je slično, moramo neke stvari popraviti, ali smo spremni za Euro", kaže Kovačić u izjavi za Novu TV nakon susreta.

Ono što je nedostajalo je više igrača u završnici.

"Malo nam fali igrača koji dolaze iz drugog plana, ja i Luka smo se tu možda malo previše povukli. Bilo je teško, oni su zasluženo slavili."

Kovačić je naviknuo igrati i u ovoj formaciji.

"U Chelseaju smo sada u sredini s dvojicom, ovdje s trojicom, ali paše mi to. Igrao sam već u Chelseaju i Realu u toj formaciji, možda mi više nedostaje dolazak naprijed, moramo se malo bolje rotirati."

Koliko Hrvatska može na Euru?

"Za nas je najbitnije kako ćemo krenuti s prvom utakmicom, samopouzdanjem možemo napraviti puno. Prva utakmica puno toga će pokazati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!