Košarka

Bucksi predvođeni sjajnim Middletonom izborili majstoricu

Branimir Korać • petak, 18.06.2021.
Bucksi predvođeni sjajnim Middletonom izborili majstoricu

Tko će u finale Istoka, Milwaukee Bucksi ili Brooklyn Netsi, saznat ćemo u sedmoj utakmici koja će biti odigrana u New Yorku. Bucksi su u šestoj slavili sa 104:89...

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 104:89 (3-3)

Vukao je Kevin Durant i u šestoj utakmici Netse, ali ovaj put nije išlo. Nije bio onako ubojit kao u petoj utakmici, a tu ulogu preuzeo je na drugoj strani Khris Middleton koji je bio precizan, doradio je sjajnu utakmicu i u suradnji s Giannisom Antetokounmpom vodio je Buckse do pobjede.

Unatoč porazu, Netsi su bliži finalu Istoka s obzirom da su u dosadašnjih šest utakmica svaki put slavili domaćini, a sedma je na rasporedu u New Yorku. Međutim, tu je i zakon velikih brojeva, a Bucksi su dovoljno kvalitetni da mogu iskoristiti probleme Brooklyna s izostankom Irvinga i Hardenovom lošijom formom uzrokovanom ozljedom zbog koje je pauzirao.

"Uopće ne razmišljamo o nikakvom pritisku, ovo je jednostavno košarkaška utakmica. Znam da j sljedeća utakmica na sve ili ništa, ali na kraju dana, to je samo košarka. Trebate se zabaviti i uživati. Ovo je utakmica za kakvu treniramo i bavimo se ovim sportom", govorio je nakon susreta dobro raspoloženi Middleton.

Kod Netsa Durant je bio jedini koji je odskakao i baš zahvaljujući njemu u dva navrata Netsi su se uspjeli spustiti na minus peti zaprijetiti povratkom u utakmicu. Međutim nedostajalo je prave podrške, a svaki put na to približavanje reagirao je Middleton koji je odvajao Buckse.

Middleton je utakmicu završio sa svojim play-off high učinkom od 38 poena (11/16 iz igre), deset skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti. Giannis je dodao 30 poena i 17 skokova, a Jrue Holiday 21 poen (1/10 trica) i osam skokova.

Kod Netsa Durant je ubacio 32 poena uz 11 skokova, Harden je dodao 16 poena i sedam dodavanja, a Blake Griffin 12 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2021. u 10:11
    brooklyn ima vece sanse za prolaz netsima ne lezi milwaukee
    Obrisan korisnik