Nogomet

Dalić: 'Igrali smo dobro, dali smo sve od sebe da se vratimo'

Jan Šneler • ponedjeljak, 28.06.2021.
Dalić: 'Igrali smo dobro, dali smo sve od sebe da se vratimo'

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nije krio kako je ponosan na pristup svoje momčadi, ali isto tako ni žal što pobjeda nije otišla na hrvatsku stranu...

Iako se par minuta prije kraja susreta činilo da će Španjolska rutinski privesti susret kraju, Hrvatska je fantastičnim i rijetko viđenim povratom izborila produžetke. Nažalost, u produžecima je nedostajalo snage i koncentracije.

"Igrali smo dobro, dali smo sve od sebe da se vratimo i uspjeli izjednačiti. Imali smo prilike u produžetku, ali nismo uspjeli pobijediti. Naš cilj je bio izboriti osminu finala i to smo uspjeli, ali tu smo naletjeli na jaku Španjolsku", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Bit će sigurno u narednim danima rasprave oko toga je li Dalić trebao ranije izvaditi neke igrače i ubaciti pojedine poput Mislava Oršića i Marija Pašalića koji su donijeli produžetke. Izbornik je ipak istaknuo kako je teško bilo igrati bez dvojice standardnih prvotimaca.

"Bez jednog važnog igrača je teško igrati, a mi nismo imali na raspolaganju dvojicu - Lovrena i Perišića. Napravili smo maksimalno što smo mogli i došli vrlo blizu trijumfa", istaknuo je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!