Nogomet

Cilj nije ispunjen: Frank de Boer napustio klupu nizozemske reprezentacije

Mihaela Bradovski • utorak, 29.06.2021.
Cilj nije ispunjen: Frank de Boer napustio klupu nizozemske reprezentacije

Nizozemska nije ispunila cilj i Frank de Boer ne ostaje na klupi reprezentacije. Odmah nakon ispadanja od Češke, takvo što moglo se nagovijestiti...

Nizozemski nogometni savez potvrdio je kraj suradnje s Frankom de Boerom koji neće nastaviti posao izbornika.

Nakon današnjeg sastanka čelnika Saveza, De Boera i njegovog agenta, odlučeno je kako Nizozemska kreće u potragu za novim izbornikom nakon što De Boer nije ispunio cilj, a on je bio minimalno četvrtfinale.

Zaustavila ga je Češka koja je šokirala Nizozemsku u Budimpešti. Nizozemci su imali susret pod kontrolom do isključenja Matthijsa de Ligta nakon čega je sve krenulo krivim smjerom i Češka odnijela pobjedu.

"U očekivanju razgovora, odlučio sam da ne nastavim posao izbornika. Cilj nije postignut, to je jasno. Kada su mi se obratili da preuzmem reprezentaciju 2020. godine, mislio sam da mi je to čast i izazov, ali bio sam svjestan i pritiska koji će nastupiti odmah nakon mog imenovanja. Taj se pritisak sada samo povećava, a to za mene nije zdrava situacija, kao ni za selekciju uoči važnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", izjavio je De Boer.

U Savezu moraju brzo reagirati jer Nizozemsku 1. rujna čeka kvalifikacijski susret za Svjetsko prvenstvo u Oslu protiv Norveške.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!