Košarka

Perinčić: 'Prioritet su Mavra i Carter, ali nećemo ih vječno čekati'

Matej Kačan • ponedjeljak, 19.07.2021.
Perinčić: 'Prioritet su Mavra i Carter, ali nećemo ih vječno čekati'
Foto: Pixsell

Novi trener Zadra Ivan Perinčić progovorio je o planovima za novu sezonu, a naglasio je da je ideja ostanak jezgre šampionske ekipe uz popune gdje je potrebno...

Novoustoličeni trener Zadra Ivan Perinčić dao je svoj prvi veći intervju kao trener prvaka Hrvatske. Rođeni Zadranin osjeća veliku čast što je preuzeo klupu matičnog kluba, a o planovima za sezonu je govorio za Zadarski list.

"Presretan sam i ponosan što sam dobio priliku voditi Zadar jer to je san svakog dečka koji odrasta u ovom gradu. Da jednog dana odjene taj dres, a poslije ako se bavi košarkom i da sjedne na klupu. Evo, ja sam imao privilegiju da mi se i jedno i drugo ostvarilo tako da sam stvarno ponosan."

Objasnio je Perinčić kako je došlo do suradnje nakon što je prošlu sezonu proveo kao pomoćnik Veljka Mršića.

"Nakon završetka prošle sezone, kad smo vidjeli da će možda postojati neke zapreke za Mršićev ostanak na klupi, napravili smo inicijalan razgovor. To je bio početak pregovora, no onda se pojavila mogućnost Veljkovog povratka i krenulo se u tom smjeru. Međutim, dogodio se turnir u Splitu nakon kojeg se sve ponovno okrenulo. Presudnim se pokazao sastanak kojeg je Veljko imao u utorak s čelnicima HKS-a na kojem je odlučeno da se izbornik mora u potpunosti posvetiti reprezentaciji i nakon tog trenutka pozvali su me ljudi iz kluba na razgovor te smo se vrlo brzo dogovorili."

Slaganje ekipe već je krenulo, produžene su suradnje s Junakovićem, Vukovićem te Bursaćem, a doveden je i Dario Drežnjak. No, navijače Zadra najviše zanima situacija oko dva nositelja čiji je ostanak moguć.

" Ideja je bila da ostavimo što je više moguće igrača iz prošle sezone. Međutim, Chinanua Onuakua ne možemo zadržati, a prioritet su nam Dominik Mavra i Justin Carter koje ćemo nastojati nagovoriti iako to neće biti baš lako s obzirom na dobre inozemne ponude koje ima naš kapetan, a i treba vidjeti kako razmišlja Justin. Naravno, nećemo ići preko naših financijskih mogućnosti. Pokrit ćemo se s lancunom kojeg imamo, no to ne znači da ćemo čekati vječno na tu dvojicu, jer ako vidimo da oni imaju neke druge ideja, želimo imati dovoljno vremena da uspijemo pronaći neka druga rješenja."

Drežnjak će biti pojačanje iako je doveden na poziciju krilnog centra koja je već bila dobro pokrivena. U momčad će biti uključeni i mlađi igrači, tri zlatna juniora, od čega dva nova uz Duju Bralu.

"Drežnjaka smo htjeli i prošle godine, no bila je tada prevelika odšteta za njega koju nismo mogli ispratiti. Izuzetno mi je drago da je došao kod nas jer se radi o pravoj četvorci, s odličnim vanjskim šutom i razumijevanjem košarke te mislim da će se sjajno uklopiti u momčad. Ideja jest da Buljan i Paponja budu u prvih 12 i da im pokušamo prvenstveno kroz hrvatsko prvenstvo osigurati priliku da pokažu svoj talent. Naravno, nikom ništa neće biti poklonjeno, sve se mora na terenu zaslužiti zalaganjem i pristupom na treninzima."

Perinčić tek treba kompletirati stručni stožer, a uz njega bi trebalo biti jedno iskusno ime i jedan mlađi domaći trener.

"Domagoj Kujundžić je moja velika želja. Pokušat ćemo napraviti sve da dođe kod nas, ali imamo i još nekoliko kandidata ako Kujundžić ne bude mogao doći. Moja druga želja je da nam se priključi i Toni Dijan. Mislim da se radi o izuzetnom talentiranom treneru koji ima puno prostora za napredak i sigurno nam može puno pomoći kao što i mi možemo pomoći njemu. Poučeni prošlosezonskim iskustvom moramo imati najmanje dva trenera na klupi i zato nam je velika želja s proširenim staffom ući u novu sezonu", kazao je Perinčić.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!