Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 27.07.2021, 18:00 h, GSP, Nikozija
Suci: Glenn Nyberg, Mahbod Beigi, Andreas Söderqvist (Švedska)
Omonia
Omonia
0:1(0:0) Dinamo
Luka Menalo 78'
Dinamo

Dinamo slavio i u uzvratu i potvrdio prolaz u treće pretkolo Lige prvaka!

Jan Šneler • utorak, 27.07.2021.
Dinamo slavio i u uzvratu i potvrdio prolaz u treće pretkolo Lige prvaka!
Foto: Pixsell

Dinamo je upisao i četvrtu pobjedu u Europi ove sezone. Nakon što je dva puta slavio protiv Valura, sada je dva puta slavio i protiv Omonije. Na Cipru je bilo 1:0...

Omonia
Omonia
Dinamo
40
Fabiano
4
Shehu Abdullahi
15
Tomaš Hubočan
22
Adam Lang
17
Jan Lecjaks
42
Mix Diskerud
11
Eric Bautheac
16
Jordi Gomez
75
Loizos Loizou
(do 76')
21
Marinos Tzioni
(do 76')
44
Marko Šćepović
Pričuvni igrači
13
Fotios Papoulis
76'
13
Michal Duriš
76'
 
 
 
Trener
Henning Berg
7
(do 87')
27
(do 81')
10
(do 81')
99
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Krznar

Nakon pobjede na Maksimiru, nogometaši Dinama u uzvratnom susretu drugog pretkola Lige prvaka minimalnom pobjedom svladali su ciparsku Omoniju. U ne pretjerano sadržajem bogatom susretu, Dinamo je bez većih problema svladao Omoniju i uspješno trasirao put prema trećem pretkolu.

Mirno je počeo susret na Cipru, obje momčadi nisu pretjerano riskirale, a ne treba sumnjati da je veliku ulogu odigrala i iznimno visoka temperatura. Dinamo je bio nešto bolji u prvom dijelu, ali daleko je to bilo od dominantne partije zagrebačkog sastava.

Mislav Oršić bio je dosta aktivan, tražio je priliku za udarac, ali svi njegovi pokušaji nisu nalazili put do mreže. U 38. minuti Dinamo je imao dobru priliku, ali je udarac Josipa Mišića otišao pored gola. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a moramo priznati kako smo malo vidjeli od oba sastava.

U drugom dijelu Dinamo je bio ofenzivniji i Oršić je mogao donijeti Modrima vrijedan pogodak. Nažalost, Oršić u stopostotnoj prilici nije uspio uputiti kvalitetniji pokušaj te je lopta otišla u korner. U 70. minuti Luka Menalo koji je ušao par minuta ranije, imao je odličnu priliku nakon solo prodora, ali Fabiano brani njegov pokušaj.

Vratar Omonije uspio je otkloniti pokušaj veznjaka Dinama u 70. minuti, ali osam minuta kasnije Menalo je bio uspješniji. Mišić je ubacio u peterac, a Menalo trzajem glavom skrenuo loptu prema mreži i postigao vodeći pogodak za Dinamo.

Postalo je jasno da Omonia nema potrebnu kvalitetu da ozbiljnije ugrozi Dinamo, naročito u trenucima kada su Modri imali prednost od tri pogodaka. Do kraja susreta većih prilika više nije bilo te je Dinamo uspješno odradio uzvratni susret na Cipru i s četiri pobjede ulazi u treće pretkolo.

Dinamo će sljedećeg tjedna dočekati u prvom susretu trećeg pretkola Legiju iz Varšave koja je prošla estonsku Floru. Prije toga, u ponedjeljak, 2. kolovoza, Modri će saznati eventualne protivnike u posljednjoj, play-off fazi kvalifikacija.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Alaškert0:1Šerif Tiraspol
Lincoln1:2CFR Cluj
Dinamo2:0Omonia
Ferencvaros2:0Žalgiris Vilnius
Rapid Beč2:1Sparta Prag
Celtic1:1Midtjylland
Omonia0:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!