Košarka

Goričani potpisali prve seniorske ugovore s trojicom dojučerašnjih juniora

Sportnet • ponedjeljak, 16.08.2021.
Goričani potpisali prve seniorske ugovore s trojicom dojučerašnjih juniora

Nakon što su za KK Gorica u proteklim tjednima potpisali Tomislav Cvitković, Ivan Tvrtko Majić i Dino Cinac svoju vjernost klubu produžili su i Nikola Ivanetić, Frano Miloloža i Stipe Sokol...

KK Gorica nastavlja sa zacrtanom politikom razvoja i afirmacije igrača iz domaćeg pogona. Generacija koja je u mlađim kategorijama ostvarivala zapažene rezultate na državnom nivou (srebrne i brončane medalje) iznjedrila je trojicu mladih igrača koji su potpisali prve seniorske ugovorTe. I to na dvije godine što je najbolji pokazatelj vjere u njihove sposobnosti.

Nikola Ivanetić, Frano Miloloža i Stipe Sokol još jučer su branili boje juniora, a od sutra ih čekaju ozbiljni seniorski izazovi.

Trener Josip Sesar već je iskušao neke od njih u prošloj sezoni, a sada će pod njegovom ravnateljskom palicom zaigrati košarku na višem nivou.

„Politika kluba je da se pokuša kroz omladinski pogon pronaći neke mlade, potentne igrače koji bi u budućnosti mogli imati zapaženu ulogu. S Ivanetićem, Miloložom i Sokolom potpisali smo ugovore i još smo im u pripremnom periodu dali priliku da treniraju i uigravaju se s prvom momčadi. Momci imaju puno talenta, ali i puno stvari na kojima moraju raditi. Prije svega na tehničkim detaljima i razumijevanju igre i sada će imati priliku za usavršavanje”, zaključio je Josip Sesar, dugogodišnji trener velikogoričke momčadi.

Nikola Ivanetić osim u omladinskim kategorijama Gorice, dvije godine proveo je i u Ciboni. Prošle godine priključio se starom jatu u juniorima koji su uvjerljivo izborili prvu ligu, a zatim i finalnu završnicu prvenstva Hrvatske.

„Ugovor s Velikom Goricom sam potpisao na dvije godine. Očekujem kvalitetne treninge i ozbiljan rad kako kroz pripreme tako i kroz sezonu. Tu sam da se trudim, čekam svoju priliku i dam sve od sebe za ekipu”, riječi su Nikole Ivanetića, mladog krila Gorice.

Frano Miloloža jedno vrijeme je boravio u Cedeviti, a prošle sezone pokazao se kao vrlo precizan šuter u juniorskim uspjesima.

„Ponosan sam i sretan što sam priključen seniorskoj momčadi Velike Gorice. Na meni je da što više radim na sebi i da se pokažem u što boljem izdanju. Nadam se da ću svojim trudom, radom i zalaganjem opravdati dobivenu priliku”, smatra Miloloža, mladi bek Bikova.

Stipe Sokol već je prošle sezone imao minutažu među seniorima Gorice igravši čak i u doigravanju protiv Zadra.

„Potpis za ovakvu ekipu je ono što sam prije godinu dana mogao samo sanjati. To je vrh hrvatske košarke. Uzbuđen sam radi suradnje s Velikom Goricom u sljedeće dvije godine te igrom s vrhunskim igračima kakvi se nalaze u našoj ekipi. Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ulazak među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj”, mišljenja je Sokol, mladi centar Goričana.

FOTO: KK Gorica

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!