Tenis

Ivaška i Ymer u svom prvom finalu u profesionalnoj karijeri

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 28.08.2021.
Ivaška i Ymer u svom prvom finalu u profesionalnoj karijeri

Poznati su finalisti ATP turnira u Winston-Salemu. Neočekivano u borbi za trofej naći će se debitanti što se tiče finala Ilja Ivaška i Mikael Ymer...

Bjeloruski 27-godišnji tenisač Ilja Ivaška (ATP - 63.) i 22-godišnji Šveđanin Mikael Ymer (ATP - 90.) finalisti su ATP turnira u američkom Winston-Salemu, a obojici će to biti prvo finale u karijeri.

Ivaška je na putu do finala u drugom kolu pobijedio Marina Čilića, nakon što je hrvatski tenisač vodio sa 6:4, 5:2, a u polufinalu je sa 6:2, 6:1 nadigrao Finca Emila Ruusuvuorija (ATP - 76.) i tako dobio priliku postati prvi bjeloruski tenisač nakon 2003. koji će osvojiti ATP naslov. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Maks Mirnji, pobjednik turnira u Rotterdamu prije 18 godina.

Sve do sinoć, švedski tenis nije imao finalistu na ATP Touru u pojedinačnoj konkurenciji od Bastada 2011. kad je Robin Soderling osvojio svoj posljednji pobjednički trofej. Ymer je za proboj u premijerno finale na ATP turnirima okrenuo zaostatak 3:5 u prvom setu i na kraju slavio sa 7:5, 6:3 protiv ovogodišnjeg pobjednika umaškog Croatia Opena, 18-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza.

ATP Winston-Salem - polufinale
Ilja Ivaška (Bje) - Emil Ruusuvuori (Fin) 6:2, 6:1
Mikael Ymer (Šve) - Carlos Alcaraz (Špa/15) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!