Ostali sportovi

Naslovi su opet u Ukrajini: Usik u Londonu svladao Joshuu

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 26.09.2021.
Naslovi su opet u Ukrajini: Usik u Londonu svladao Joshuu

Pobjedom nad dosadašnjim prvakom Anthonyjem Joshuom u boksačkom spektaklu u Londonu na Tottenhamovom stadionu, Ukrajinac Oleksandr Usik novi je svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji...

Ukrajinac Oleksandr Usik (34) novi je svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji nakon što je u Londonu detronizirao prvaka iz Britanije, Anthonyja Joshuu četiri i pol godine nakon što je Joshua po prvi put postao prvak po ujedinjenim verzijama pobjedom nad Vladimirom Kličkom.

Oleksandr Usyk - a worthy new WBA, WBO, IBF and IBO world champion.#AJUsyk #bbcboxing— BBC Sport (@BBCSport) September 25, 2021

Bio je to pravi boksački spektakl na stadionu Tottenhama pred 70 tisuća gledatelja, a ukrajinski boksač je iznenadio Joshuu od samog početka borbe. Odluka sudaca je bila jednoglasna, Usik je dobio većinu rundi, a u zadnjoj, 12. rundi je bio na pragu da nokautira prvaka.

Usik sad ima 19 pobjeda u isto toliko nastupa, ali većinu u lako-teškoj kategoriji, a Britanac je ubilježio drugi poraz u karijeri nakon što je već jednom izgubio pojaseve od Meksikanca Ruiza.

Bio je to okršaj dvojice bivših olimpijskih prvaka. Joshua je 2012. osvojio zlato na OI u Londonu u superteškoj kategoriji, dok je Usik na istim Igrama pobijedio u teškoj kategoriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!