Košarka

Boston u produžetku nanio prvi poraz Hornetsima, savršen start Chicaga

Matej Kačan • utorak, 26.10.2021.
Boston u produžetku nanio prvi poraz Hornetsima, savršen start Chicaga

Početak novog tjedna u NBA ligi donio je mnoštvo susreta, a najuzbudljivije je bilo između Bostona i Charlotte gdje je nakon produžetka pokvaren savršeni start Hornetsa...

Košarkaši Boston Celticsa još su nam jednom pružili pravi spektakl i produžetak u vrlo efikasnom susretu, ali su ovaj put ostvarili pobjedu. Ujedno su i sa 140:129 slavljem nanijeli prvi poraz Charlotte Hornetsima ove sezone.

Utakmica je praktički cijelo vrijeme bila u egalu i vodstvo ni s jedne strane nije išlo preko 12 razlike, a konačnih 11 je ujedno i najveće vodstvo Bostona na susretu. Celticsi su se vratili s 12 poena minusa u četvrtoj, ali u posljednjih 15 sekundi regularnog dijela nijedna ekipa nije ni uputila šut za pobjedu.

U produžetku su Celticsi pogonjeni dobrim ritmom ipak odjurili prvo do vodstva od četiri razlike, a onda su mini vodstvo Charlotte preokrenuli serijom 8-0 te su stigli do pobjede.

Jayson Tatum je s 41 poenom i osam asistencija vodio Celticse, dok je 30 dodao Jaylen Brown. Hornetsi su propustili priliku za prvi 4-0 ulazak u sezonu u povijesti franšize, a po 25 poena ubacili su LaMelo Ball i Miles Bridges. Bridges je uhvatio i deset skokova, a Ball podijelio devet asistencija.

Milwaukee Bucksi i dalje imaju manjak ljudstva, ali su drugom pobjedom u nizu brzo zaboravili na težak poraz od Heata. Novu pobjedu Bucksi su ostvarili nad Indiana Pacersima koji s 1-3 ne uživaju u dobrom ulasku u sezonu.

Završilo je 119:109 za Buckse koje je do pobjede vodio Giannis Antetokounmpo koji se opet više potrudio i imao je 30 poena uz deset skokova i devet asistencija. Pomogao je i Middleton s 27 poena. Kod Pacersa koji su probali s povratkom u posljednjoj dionici je Malcolm Brogdon ubacio 25.

Do 4-0 zato su došli Chicago Bullsi koji su gotovo cijeli susret vodili Toronto Raptorse i na ulasku u posljednjih 12 minuta su imali i 12 razlike, ali je posljednji juriš i pokušaj povratka Kanađana gotovo uspio.

No, Bullsi su zadržali suparnika i slavili su sa 111:108, a ključna figura u zaključivanju posla svojim je poenima bio DeMar DeRozan koji je ukupno ubacio 26 uz Zacha LaVinea s 22 poena.

Brooklyn Netsi oporavili su se od nedjeljnog poraza te su potpuno kontrolirali susret u kojem su svladali Wizardse sa 104:90 uz 25 poena Kevina Duranta i 21 poen Pattyja Millsa, dok je u floridskom dvoboju Heat na pogon 36 poena Jimmyja Butlera svladao Magic sa 107:90.

Prvu pobjedu sezone ostvarili su i NO Pelicansi u dvoboju dvije mlade momčadi protiv Timberwolvesa na pogon Ingrama s 27 poena i Jonasa Valančiunasa s čak 22 poena i 23 skoka. Kod Wolvesa je Karl-Anthony Towns je ubacio 32 poena uz 14 skokova.

U najneefikasnijem dvoboju večeri su Cleveland Cavaliersi sjajnom obranom limitirali Denver na samo 87 poena te su Nuggetsima nanijeli prvi poraz u sezoni. Atlanta protiv Detroita nije imala tih problema, 32 poena Traea Younga bila su dovoljna za uvjerljivu pobjedu nad Pistonsima. NBA:
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 122:104
Brooklyn Nets - Washington Wizards 104:90
Miami Heat - Orlando Magic 107:90
Toronto Raptors - Chicago Bulls 108:111
Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 87:99
Minnesota Timberwolves- New Orleans Pelicans 98:107
Charlotte Hornets - Boston Celtics 129:140 (p.)
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 109:119

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!