Tenis

Tiafoe iznenadio Sinnera za finale Beča, Zverev očekivano siguran

HINA, Matej Kačan • subota, 30.10.2021.
Tiafoe iznenadio Sinnera za finale Beča, Zverev očekivano siguran

ATP turnir u Beču stigao je do svog finala u kojem će igrati olimpijski pobjednik i drugi nositelj Alexander Zverev te Frances Tiafoe koji je preokretom iznenadio Jannika Sinnera...

U finalu ATP turnira tenisača u Beču igrat će olimpijski pobjednik iz Tokija Nijemac Alexander Zverev kao drugi nositelj te Amerikanac Frances Tiafoe.

Zverev je u prvom polufinalu nadigrao mladog Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:3, 6:3, dok je potom Tiafoe napravio veliki preokret za 3:6, 7:5, 6:2 pobjedu protiv Talijana Jannika Sinnera. Sinner je pri vodstvu 6:3, 5:3 u drugom setu imao servis za pobjedu, no Tiafoe je osvojio sljedeća četiri gema zaredom za osvajanje drugoga seta, a s odličnom je igrom nastavio i u trećem setu kojega je dobio sa 6:2.

Za 24-godišnjeg Nijemca ovo će biti peti finale u 2021. godini, a u sva četiri dosadašnja je pobijedio. Osim zlata u Tokiju, osvojio je i Masters 1000 turnire u Madridu i Cincinnatiju te turnir u Acapulcu.

Zverev će u nedjelju zaigrati u svom ukupno 27. finalu, a dosad je osvojio 17 naslova. S druge strane, 23-godišnji Tiafoe je dosad igrao u samo dva ATP finala, oba 2018. godine kada je osvojio Delray Beach te izgubio u Estorilu.

ATP Beč, polufinale:
Frances Tiafoe (SAD) - Jannik Sinner (Italija, 7) 3:6, 7:5, 6:2
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Carlos Alcaraz (Španjolska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!