Tenis

Veliki dan hrvatskog tenisa! Nakon Čilića, do titule i Donna Vekić!

Branimir Korać • nedjelja, 31.10.2021.
Veliki dan hrvatskog tenisa! Nakon Čilića, do titule i Donna Vekić!

Donna Vekić pridružila se Marinu Čiliću u fantastičnom danu za hrvatski tenis! Vekić je u finalu WTA turnira u Courmayeuru svladala mladu Dankinju Claru Tauson!

Hrvatski tenis ove godine nije prolazio kroz puno dobrih trenutaka, sezona je bila teška, bilo je puno teških trenutaka stoga ovakav dan s dva osvojena turnira jako puno znači.

Marin Čilić osvojio je turnir u St. Peterburgu, a nakon njega i Donna Vekić osvojila je turnir u Courmayeuru.

Donni je ovo treća titula u karijeri, prvu je osvojila 2014. godine u Kuala Lumpuru pobjedom protiv Dominike Cibulkove, drugu 2017. godine u Nottinghamu protiv Johanne Konte, a sada je stigla i treća.

Bilo je ovo ujedno deveto finale za Vekić koja nije bila u borbi za titulu još od 2019. godine kada je u Nottinghamu poražena u tri seta od Caroline Garcije.

Tijekom cijelog tjedna Donna je igrala jako dobar tenis i tijekom cijelog tjedna nije izgubila niti set. Svladala je tri Kineskinje, zatim Talijanku Jasmine Paolini i na kraju Claru Tauson.

Nije bilo lako. U prvom setu Tauson je krenula breakom i vodstvom 2:1 da bi Vekić nanizala četiri gema i okrenula set. Ipak je odluka pala u 13. igri gdje je Vekić brzo došla do 6:0 te sa 7:3 uzela set.

Tauson je između dva seta dobila liječničku pomoć zbog želučanih problema, a u drugom setu Vekić je dominirala i s duplim breakom otišla je do 6:2 i osvojenog turnira.

WTA Courmayeur, finale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Clara Tauson (Danska, 5) 7:6(3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!