Tenis

Medvjedev nakon dva sata i 40 minuta velike borbe svladao Zvereva

Mihaela Bradovski • utorak, 16.11.2021.
Medvjedev nakon dva sata i 40 minuta velike borbe svladao Zvereva

Danil Medvjedev upisao je i drugu pobjedu u crvenoj skupini na ATP Finalsu u Torinu. U drugom kolu nakon velike borbe svladao je Alexandera Zvereva u tri seta...

Vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj odigrali su Danil Medvjedev i Alexander Zverev u drugom kolu crvene skupine ATP Finalsa u Torinu. Zverev je ujedno i bio najveći konkurent Rusu za prvo mjesto, obojica su startali pobjedom, a Medvjedev je upisao i drugu.

Meč je potrajao čak dva sata i 40 minuta, a na kraju je iz njega Medvjedev izašao kao pobjednik. U cijelom meču nije nijednom izgubio svoj servis, dopustio je Zverevu četiri break lopte i sve četiri je spasio.

Tri od te četiri break prilike Zverev je imao u prva dva retern gema. Prvo je propustio 15:40, zatim izgubio servis i ušao u zaostatak da bi Medvjedev došao do 3:0 uz spašenu još jednu break loptu.

Prvi set tako je pripao Zverevu sa 6:3 da bi u drugom setu u dva servis gema Nijemca Medvjedev imao šanse za break i priliku da se odvoji, ali nije je iskoristio. Set je otišao u tie-break gdje je Zverev bio bolji sa 7:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje je upisana samo jedna break lopta i to za Zvereva, neiskorištena, pa je ponovno odlučivao tie-break. Tu je Zverev uspio spasiti dvije meč lopte, no ne i treću te je izgubio set s 8:6 te ujedno i meč.

Medvjedev je tako ostao jedini neporaženi u skupini dok je Zverev upisao prvi poraz nakon što mu je u prvom kolu Matteo Berrettini predao meč.

ATP Finals, crvena skupina, drugo kolo:
Danil Medvjedev (Rusija) - Alexander Zverev (Njemačka) 6:4, 6:7(3),7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!