Rukomet

Hrvatska u generalnoj probi pregazila Sloveniju, spremna odlazi za Španjolsku

Branimir Korać • subota, 27.11.2021.
Hrvatska u generalnoj probi pregazila Sloveniju, spremna odlazi za Španjolsku
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu protiv Slovenije u drugom pripremnom dvoboju protiv ovog protivnika. U Poreču je slavila s 29:21 i pokazala da je spremna za Svjetsko prvenstvo...

Hrvatska je i u drugom susretu bila bolja od Slovenije, ovaj put s vrlo uvjerljivih 29:21. Pokazala je dobru igru i spremna odlazi u Španjolsku.

Nakon prvih 30 minuta Nenad Šoštarić mogao je biti puno zadovoljniji od Dragana Adžića. Hrvatska je izgledala bolje i u fazi obrane i napada, pa čak i kada su krenule rotacije, nije bilo nekih promjena na parketu što se tiče odnosa snaga.

Slovenija je uz dobar ulazak u utakmicu Elizabeth Omoregie povela s 2:1, ali onda Hrvatska pojačava obranu, Slovenke ostaju deset minuta bez gola i Šoštarićeve izabranice rade preokret te dolaze do vodstva 6:2.

Adžić je osjetio da njegove igračice nemaju rješenja pa je pozvao minutu odmora nakon koje Slovenija ipak izgleda nešto bolje i počinje rješavati i svoje napade.

Hrvatska je ipak uspjela otići na 10:5, dotad najvišu prednost, a do odlaska na odmor Slovenija nije uspjela doći na bliže od tri gola minusa. Čak i kada se spustila na taj zaostatak, Šoštarić je reagirao, ukazao na pogreške te je spriječen povratak Slovenije.

Od zadnjih sedam golova Slovenije u prvom poluvremenu, čak pet zabila je bivša igračica Podravke Tjaša Stanko dok nijedna druga igračica u prvih 30 minuta nije imala više od gola.

Na odmor se otišlo uz hrvatsko vodstvo 15:10 i dosta dobar dojam s obzirom da Slovenija nije neka bezazlena i slaba reprezentacija.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla golovima Turk i Paule Posavec za bijeg na najviših 17:10 što je nagovijestilo da bi se i drugo poluvrijeme moglo igrati u sličnom ritmu.

Hrvatska obrana i dalje je bila kvalitetna, napad je funkcionirao i Hrvatska je rutinski održavala stečenu prednost.

Na ulasku u zadnjih deset minuta Slovenke su se potpuno pogubile, Hrvatska je s četiri brza gola otišla na ogromnih 27:17 što je Adžić prekinuo novom minutom odmora. Tražio je od igračica da isprobaju neke varijante, pobjednik je bio odlučen i htjelo se do kraja izvući najviše što se moglo po pitanju igre.

Hrvatska je odigrala dosta dobru utakmicu, upisala je u ova tri dana dvije pobjede protiv Slovenije i napunila se samopouzdanjem prije puta za Španjolsku. Pokazala je kako ima kvalitetu i da uz ispravan pristup svakome predstavlja problem.

Po četiri gola postigle su Ćamila Mičijević, paula Posavec i Ana Turk, a kod Slovenije Tjaša Stanko postigla je osam golova.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!