Košarka

Gjergja nadmudrio Pešića, Belgija ostavila Srbiju na šest poena u zadnjoj dionici

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.11.2021.
Gjergja nadmudrio Pešića, Belgija ostavila Srbiju na šest poena u zadnjoj dionici
Foto: Pixsell

Osim dvoboja između Finske i Hrvatske, odigran je još dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a hrvatski stručnjak Dario Gjergja upisao je s Belgijom pobjedu protiv Srbije...

Da Hrvatskoj neće biti jednostavno u ovoj skupini, osim dva poraza na startu, pokazao je i drugi dvoboj drugog kola u kojem je Slovenija igrala protiv Švedske. Šveđani su pošteno namučili Sloveniju koja je na kraju slavila 94:89, a Šveđani su i tijekom zadnje dionice bili u vodstvu.

Sloveniju su predvodili Klemen Prepelič s 30 poena i osam asistencija te Jaka Blažič s 23 poena i devet skokova. Kod Švedske Ludde Hakanson iz Bilbaa upisao je 21 poen i 14 asistencija, a Christofer Czerapowicz ubilježio je 19 poena i 11 skokova.

Drugi poraz upisali su Poljaci koji su kod kuće poraženi od Njemačke sa 72:69. Njemačka je imala ugodnu prednost, ali dopustila je Poljskoj da joj se približi u završnici susreta.

U njemačkom sastavu David Kramer upisao je 24 poena, a Dominic Lockhart dodao je 13 poena i sedam skokova. Kod Poljaka Jakub Schenk završio je sa 17 poena i sedam asistencija, a Aleksander Balcerowski dodao je 16 poena i šest skokova.

Dok je Poljska na dnu, Izrael je na vrhu ove skupine. Novu pobjedu upisao je u gostima kod Estonije od koje je bio bolji sa 79:69. Kod ujednačenih Izraelaca s po deset poena najefikasniji bili su John Dibartolomeo, Nimrod Levi, Gal Mekel i Rafi Menco. Kod Estonije Mikk Jurkatamm ubacio je 14 poena, a Sander Vene 13.

Grci su odradilili očekivano posao protiv Bjelorusije i upisali su prvu pobjedu. Slavili su sa 77:67 predvođeni Dimitriosom Agravanisom i Leonidasom Kaselakisom koji su upisali po 14 poena.

Turci pojačani Larkinom i Mahmutogluom koji su zbog euroligaških obaveza propustili prvo kolo, a sada su pomogli Turskoj da dođe do pobjede protiv Velike Britanije. Larkin je upisao 24 poena uz osam asistencija.

Veliku pobjedu upisao je Dario Gjergja koji je s Belgijom slavio protiv Srbije sa 73:69. Gjergja je nadmudrio Svetislava Pešića, a u zadnjoj dionici Srbija je limitirana na samo šest poena. Tu je Belgija napravila preokret i odnijela pobjedu.

Predvodio ju je veteran Sam van Rossom s 20 poena, a Ismael Bako upisao je 14 poena i 11 skokova. Kod Srbije Aleksa Avramović upisao je 19 poena dok je Filip Petrušev ubacio 16 poena.

Kvalifikacije za SP:
Slovenija - Švedska 94:89
Poljska - Njemačka 69:72
Estonija - Izrael 69:79
Grčka - Bjelorusija 77:67
Turska - Velika Britanija 84:67
Belgija - Srbija 73:69

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!