Tenis

Sinner preokrenuo Čilića, odluka o polufinalistu slijedi u parovima

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.11.2021.
Sinner preokrenuo Čilića, odluka o polufinalistu slijedi u parovima

Marin Čilić ipak nije uspio donijeti Hrvatskoj bod za polufinale Davis Cupa. Premda je imao servis gem za meč u drugom setu, sve je preokrenuo Jannik Sinner koji je slavio s 3:6, 7:6 i 6:3...

Hrvatska ipak nije nakon pojedinačnih mečeva uspjela izboriti polufinale Davis Cupa. Nakon pobjede Borne Goje čekali smo Marina Čilića, ali je njega svladao Jannik Sinner velikim preokretom.

Marin je odličnim prvim setom i sredinom drugog imao servis gem za pobjedu i polufinale, ali je 10. igrač svijeta sve preokrenuo i nadoknadio. U prvom setu Čilić je bio jako siguran i dominantan, nije suparniku dopustio break šansu.

S druge je strane iskoristio jednu od svoje dvije u četvrtom gemu na prednosti te je poveo s 3:1 i to obranio, a posebna se drama odvija u drugom setu. Tu je Marin dvaput imao break prednosti, i sve je prosuo.

Krenuo je odmah breakom i poveo s 2:0, ali potom gubi tri gema u nizu i Talijan se vraća. U šestom i sedmom gemu svaki tenisač spašava po brak šansu, a Marin oduzima servis Sinneru po drugi put u setu za 5:4.

Imao je Čilić tu servis i samo je trebao meč privesti kraju, ali Sinner ostavlja Hrvata bez poena, odmah vraća break i uvodi set u trinaestu igru. Tamo je prvi stigao do mini-breaka za 4:2, a kasnije je napravio još dva za 7:4.

Već se tu vidjelo da je Sinner narastao u svojoj igri, a Čilić je počeo nizati neforsirane pogreške. Zato Talijan treći set otvara breakom, ali Marin odmah vraća i tu vidimo posljednju nadu u polufinale.

No, ona nestaje kad je Sinner napravio novi break za 4:3, a onda i još jedan za 6:3 i prvi bod Talijana. Rezultat je sad 1:1 i polufinalista tražimo u igri parova.

Tu imamo velike uzdanice jer kombinacija Mektić/Pavić najbolja je na svijetu, dok s druge strane stoje Fabio Fognini u paru sa Sinnerom koji je "uskočio" nakon pobjede nad Čilićem.

Davis Cup, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska) - Jannik Sinner (Italija) 6:3, 6:7, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!