Tenis

Henin: 'Serena će teško do još kojeg Grand Slama, nema više taj isti motiv'

Matej Kačan • srijeda, 15.12.2021.
Henin: 'Serena će teško do još kojeg Grand Slama, nema više taj isti motiv'

Serena Williams najavila je novi povratak i lov na još pokoji Grand Slam naslov, ali Justine Henin nije uvjerena da će do tog uspjeha doći...

Nekadašnja prva tenisačica svijeta i osvajačica sedam Grand Slam turnira, Belgijka Justine Henin komentirala je svoju suvremenicu i ponajbolju tenisačicu ikad, Serenu Williams.

Serena je puno duže potrajala i ostala u vrhu od Henin, ali i Belgijka vidi da Amerikanka polako pada i da to nije više ona ista Williams.

"Mlađe igračice sve se manje boje Serene. U moje vrijeme smo se bojali Serene i mnoge djevojke su nastavile bojati se nje kroz godine. Sad to više nije slučaj i to ona sigurno osjeća", kazala je Henin, pa nastavila:

"Možete osjetiti da se njezin stav na terenu promijenio. Ima manje vjere u sebe, samopouzdanja. Možemo postaviti i pitanje, ima li istu želju i motiv? Ako ćemo biti iskreni, onda možemo odgovoriti negativno. To nije kritika prema njoj, ostaje izvanredna u svemu što je postigla i to se neće promijeniti."

Williams je imala pauzu, ali je najavila povratak i lov na još koji Grand Slam turnir, ali Henin nije u to uvjerena.

"Možda je sad došla do te točke i trenutka kad možda treba nastaviti s drugim stvarima. Počinjem biti uvjerena da se misija osvajanja još kojeg Grand Slama neće dogoditi. No, teško je to reći sa stopostotnom sigurnošću", iskreno je kazala Henin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!