Rukomet

Liječnik reprezentacije: 'Obojica imaju blaže simptome, ali ne možete biti sigurni u adekvatan nastup'

Mihaela Bradovski • utorak, 04.01.2022.
Liječnik reprezentacije: 'Obojica imaju blaže simptome, ali ne možete biti sigurni u adekvatan nastup'
Foto: Pixsell

Loše vijesti došle su dana s priprema hrvatske rukometne reprezentacije. Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić bili su pozitivni na testiranju na koronavirus...

Nakon što je koronavirus potpuno poremetio planove rukometašicama na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, zakačio je i rukometaše na pripremama u Osijeku za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, dvojica ključnih igrača hrvatske reprezentacije bili su pozitivni na PCR testiranju.

"Izgleda da nemamo sreće s koronavirusom niti ovom prilikom. Provodimo sve one mjere koje su predviđene ovakvoj situaciji, ta antigenska testiranja i odmah smo napravili PCR test. Na žalost dva igrača su pozitivna, tako da je to testiranje opravdalo svoju svrhu.", poručio je liječnik reprezentacije Tomislav Kukin i dodao:

"Interesantno je da su antigenska testiranja bila negativna i mislili smo da smo sigurni, ali dva igrača su ipak pozitivna pa ćemo se sada ponašati sukladno tome po propisima i protokolu kakav je EHF predvidio za ovu situaciju."

Da bi se vratili u momčad, igrači moraju imati negativan test. Kukin naglašava kako će se njihova situacija pratiti iz dana u dan.

"Izolacija igrača, ponovno ćemo se testirati da netko od nas nije naknadno pozitivan. Situacija će biti praćena iz dana u dan. To su srećom blaži simptomi i mislim da će se oni izvući iz toga mada ne možete biti sigurni hoće li oni biti sposobni za adekvatan nastup. Mi se nadamo da hoće, ali sve je to uvijek nepredvidivo kada se nešto ovako događa."

Čak i nakon negativnog testa nisu svi odmah bili sposobni za nastup, nadamo se kako to ovdje neće biti slučaj i da Duvnjak i Cindrić neće duže izbivati s parketa. Njihov izostanak bio bi težak udarac.

FOTO: Bruno Fantulin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!