Nogomet

Oštre korona mjere i ograničen kapacitet stadiona na Kupu nacija

HINA, Matej Kačan • srijeda, 05.01.2022.
Oštre korona mjere i ograničen kapacitet stadiona na Kupu nacija
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Afrički Kup nacija koji uskoro počinje u Kamerunu dobio je svoja ograničenja po pitanju navijača na stadionima. Svi će morati imati Covid potvrde, a kapaciteti su ograničeni na 60 posto, odnosno 80 za utakmice domaćina Kameruna...

Kapacitet stadiona na Afričkom Kupu nacija bit će ograničen na 80 posto za utakmice Kameruna, domaćina prvenstva, odnosno na 60 posto za ostale susrete, objavila je Afrička nogometna konfederacija (CAF).

"Nakon konzultacija s vladom Kameruna organizacijski odbor i CAF su se složili da se kapacitet stadiona ograniči na 60, odnosno 80 posto. Kapacitet od 80 posto primijenit će se samo za utakmice Kameruna, domaćina natjecanja", objavio je CAF.

Zbog koronavirusa uvedeni su strogi zdravstveni protokoli za gledatelje, koji će morati biti cijepljeni i imati negativni test na Covid-19.

Proteklih tjedana puno se pisalo o spremnosti stadiona i širenju omikron varijante koronavirusa, a veliki broj reprezentacija prijavilo je slučajeve zaraze Covidom-19, uključujući i favorite Alžir, Obalu Bjelokosti i Maroko.

Prvenstvo traje od 9. siječnja do 6. veljače, a na njemu sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina. Otvorit će ga susret Kameruna i Burkine Faso na Olembe stadionu u Yaoundeu, koji prima 60 tisuća ljudi.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!