Rukomet

Gille: 'Čekaju nas tri sjajne momčadi, morat ćemo igrati svoj najbolji rukomet'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.01.2022.
Gille: 'Čekaju nas tri sjajne momčadi, morat ćemo igrati svoj najbolji rukomet'
Foto: Pixsell

Prvo kolo Europskog prvenstva odmah donosi poslasticu, Hrvatska igra protiv Francuske. Očekuje se vrlo zanimljiva utakmica, a Francuzi od starta kreću punom snagom...

Francuska je prvi hrvatski protivnik, za razliku od Olimpijskih igara nema nekih igrača, zbog oproštaja od reprezentacije, ali i ozljeda.

"Ovaj Euro je novo poglavlje za reprezentaciju Francuske, u vrlo drugačijem kontekstu i s momčadi koja se puno promijenila", poručuje izbornik Guillaume Gille i dodaje:

"Ovom natjecanju pristupam s puno uzbuđenja i vidjet ćemo koliko ćemo napraviti već u ovim teškim utakmicama u skupini. Bez obzira na naš trenutni status i našu nedavnu povijest s Olimpijskih igara, čekaju nas tri sjajne momčadi, od kojih su dvije dio europskog vrha i protiv kojih ćemo morati dati svoj najbolji rukomet da ih svladamo."

Nikola Karabatić imao je dosta problema u pripremnom razdoblju, dio priprema je propustio zbog pozitivnog testa na koronavirus te želi kao jedan od najiskusnijih igrača pomoći momčadi.

"Naš tim se promijenio, ali i s ovom momčadi možemo ostvariti vrlo dobar rezultat. Situacija se malo promijenila: malo smo manji favoriti jer nemamo isti tim kao na Olimpijskim igrama. Ali meni je zadovoljstvo biti ovdje i moći svo svoje iskustvo prenijeti na ove igrače, da im pomognem da donesu nadam se novu medalju. To je i moj osobni cilj."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!