Rukomet

Francuzi zadovoljni, ali poručuju: 'Hrvati su ponekad išli preko granice'

Branimir Korać • petak, 14.01.2022.
Francuzi zadovoljni, ali poručuju: 'Hrvati su ponekad išli preko granice'
Foto: Pixsell

Francuska je upisala pobjedu protiv Hrvatske 27:22 u susretu u kojem se igralo čvrsto i na granici, a Francuzi misle da je Hrvatska tu granicu i prelazila...

Izbornik Francuske Guillaume Gille zadovoljan je nastupom svoje momčadi, ali na kraju dodaje kako i dalje sve ostaje otvoreno do trećeg kola i dvoboja protiv Srbije.

"Na kraju uvjerljiva pobjeda koja nije ostvarena nimalo lagano u okruženju koje je bilo u potpunosti na strani Hrvata. Pokazali smo dosta dobrih stvari protiv protivnika koji je ponekad išao preko granice. Morali smo ne upadati u te stvari i sačuvati mirnu glavu i stabilnost. Ova dva boda su korak bliže drugom krugu, ali sve se na kraju svodi na treće kolo i dvoboj protiv Srbije gdje ćemo morati biti na oprezu", istaknuo je Gille.

Valentin Porte također je imao prigovor na čvrstu obranu Hrvatske, no niti njega to nije poremetilo.

"Kao što sam rekao dečkima, imam dojam da nismo mogli ni sanjati o boljem početku. Osjećam veliku radost kao kapetan. Ovu prvu utakmicu nije bilo lako odraditi, prvo zato što počeci natjecanja nikad nisu laki, ali i zato što su Hrvati izašli s vrlo grubom obranom. Međutim nismo paničarili, čak ni kada su se vratili na dva gola minusa u drugom poluvremenu. Zadržali smo hladnu glavu, pokazali smo kontrolu i smirenost i nismo im vratili nadu. Jako dobar start iako znamo da još ništa nismo napravili."

Veliki posao u francuskoj obrani odradio je Karl Konan koji priznaje kako mu nije bilo svejedno uoči ovog dvoboja.

"Malo sam se bojao sustava na kojem smo radili, za mene je još uvijek potpuno nov, ali na kraju sam prilično zadovoljan. Iskusniji igrači su mi puno pomogli da se snađem. Kolektivno smo bili vrlo solidni i osjećali smo da se Hrvati muče u pronalaženju rješenja. Kada vas izvižde od samog početka, kada je publika tako neprijateljski raspoložena, to može biti destabilizirajuće, ali kada izađemo iz toga na ovaj način, stječemo neprocjenjivo iskustvo. Takva utakmica, pojedinačno i kolektivno, može biti samo pozitivna za budućnost."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!