Rukomet

Horvat: 'Island će tražiti maksimalan trud i najbolje izdanje ako želimo pobjedu'

Matej Kačan • nedjelja, 23.01.2022.
Horvat: 'Island će tražiti maksimalan trud i najbolje izdanje ako želimo pobjedu'
Foto: Pixsell

Nema mnogo vremena za odmor i vidanje rana nakon Danske. Hrvatski rukometaši već u nedjelju počinju s pripremama za sljedeći susret protiv Islanda...

Hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat nema mnogo vremena za odmor i žaljenje. Samo dva dana nakon poraza od Danske ide Island pa jutro nakon utakmice već moraju krenuti pripreme.

"Nisam toliko umoran, vidjet ćemo koliko je traga ostavila utakmica na dečkima. Sigurno jest nešto pa treba biti lukav, dobro regenerirati igrače i napraviti nešto taktike kako bi se spremili za Island."

Razočaranje nakon Danske je veliko, polufinala nema, ali treba nastaviti s igrama.

"Nema puno vremena za tugovanje. Sigurno da smo tužni i razočarani zbog poraza i izgubljene šanse za polufinale, ali Island je reprezentacija koja je agresivna i borben. Tražit će od nas maksimalan trud i najbolje moguće izdanje ako želimo pobjedu."

Hrvatska se želi od Eura oprostiti u pozitivnom tonu i do kraja traži pobjede, a Island je prvi na tom putu.

"Usmjereni smo na tu utakmicu, želimo se pripremiti i vjerujem da ćemo moći pružiti izdanje kao i jučer. Imaju jako dobru i agresivnu obranu koja je jaka u kontaktu i radi puno prekida. To im je najveća snaga i iz toga vuku dobro prema naprijed. Drže visok tempo, većinu napada rješavaju s desne strane i tu ćemo se morati i mi koncentrirati", zaključio je izbornik.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!