Tenis

Marčinko do polufinala u paru i četvrtfinala u singlu, kraj za Poljička i Prižmića

Matej Kačan • srijeda, 26.01.2022.
Marčinko do polufinala u paru i četvrtfinala u singlu, kraj za Poljička i Prižmića
Foto: Pixsell

Hrvatski juniorski tenisači imali su zaposlen dan na Australian Openu. Tri predstavnika i pet mečeva, a najveći uspjeh polučila je Petra Marčinko...

Najbolja hrvatska juniorka Petra Marčinko nastavlja oduševljavati na Australian Openu. Ona se u juniorskoj konkurenciji u isti dan plasirala u četvrtfinale u singlu i polufinale u paru.

U pojedinačnoj konkurenciji Marčinko je prva nositeljica, a u osmini finala je lako odradila posao protiv Bugarkinje Denislave Gluškove sa 6:3 i 61 bez ikakvih problema. Tek je prvi set ponudio veći otpor Gluškove, ali Marčinko je iz toga izašla s dva breaka naspram jednog suparnice.

Nakon toga, na teren je izašla i u parovima, i to u kombinaciji s J.C. Svendsen te su one kao druge nositeljice svladale Anastasiju Gurevu i Elenu Pridankinu, također u dva seta.

Ovo je bio nešto teži meč s većim borbama pa je prvi set riješen tek u tie-breaku nakon što je svaki par nadoknadio po break zaostatka. U drugom setu se pak vidjelo da su Marčinko i Svendsen jače pa su dvaput imale break viška, a drugi put su to i pretvorile u pobjedu.

U konkurenciji juniora do kraja svog puta stigli su Dino Prižmić i Mili Poljičak koji je također imao dvostruki program. Poljičak je u singlu bio drugi nositelj, ali je poražen u osmini finala od Ozana Colaka iz SAD-a.

Uzeo je Poljičak prvi set sa 6:3, ali drugi lako gubi sa 6:1, a u trećem nakon velike borbe i držanja servisa Colak radi break u najgorem trenutku za 6:5 i sa 7:5 si osigurava četvrtfinale.

Nakon toga Poljičak je zaigrao u paru s Edasom Butvilasom te je u četvrtfinalu u dva seta poražen od kombinacije Nirudorn/Weekes. Ovdje je Poljičak bio prvi nositelj, ali u prvom setu dovoljan je bio jedan break, dok su u drugom Poljičak i Butvilas ostali bez poena u tie-breaku.

Svoj put zaključio je u osmini finala i Dino Prižmić koji je kao 14. nositelj igrao protiv trećeg Adolfa Valleja i glatko je poražen. 6:2 i 6:2 rezultat je kojim je Paragvajac odradio posao za sat i 10 minuta.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!