Tenis

Barty opet silovito do finala, Collins iznenadila i Swiatek

Matej Kačan • četvrtak, 27.01.2022.
Barty opet silovito do finala, Collins iznenadila i Swiatek

Saznali smo finalistice ovogodišnjeg Australian Opena. Bez iznenađenja do posljednjeg meča došla je Ashleigh Barty i dalje bez izgubljenog seta, dok je Danielle Collins iznenadila Igu Swiatek...

Prva nositeljica i velika uzdanica domaće publike na Australian Openu Ashleigh Barty nastavlja dominirati i koračati suvereno do finala u domaćoj zemlji.

Barty je i dalje bez izgubljenog seta na turniru, a u polufinalu nije imala problema s Madison Keys. Barty je krenula autoritativno i prvi set je riješila za manje od pola sata, u napravila je tri breaka i uzela set sa 6:1.

U drugom setu bilo je nešto više borbe, Keys je imala break šansu pri 2:2, ali Barty je to spasila i onda uzela servis za 4:2 te dovršila posao sa 6:3.

Naslov će tražiti protiv još jedne Amerikanke, iznenađenja turnira Danielle Collins koja je svladala sedmu nositeljicu Igu Swiatek, također u dva seta.

Collins je sjajno ušla u meč, napravila je 4:0, ali umjesto da privede set kraju, Swiatek se probudila i dvaput uzela servis Amerikanki. No, Collins se "izvukla" breakom za 5:2 te je posljednji svoj servis ipak zadržala za 6:4.

Drugi set nije ponudio dramu. Collins je opet krenula s 4:0 i nije pala, dovršila je posao lako i suvereno za 6:1 i svoje prvo finale na Grand Slamu.

Australian Open, polufinale:
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Madison Keys (SAD) 6:1, 6:3
Danielle Collins (SAD, 27) - Iga Swiatek (Poljska, 7) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!