Ostali sportovi

Gimnastičkim klubovima u Petrinji i Sisku predana oprema kupljena u humanitarnoj akciji HGS-a

Sportnet, Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Gimnastičkim klubovima u Petrinji i Sisku predana oprema kupljena u humanitarnoj akciji HGS-a

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik i glavna tajnica HGS-a Margareta Jurčić, izvršili su primopredaju opreme Gimnastičkom klubu Petrinja i Športskom gimnastičkom klubu Sokol Sisak kupljene zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji - Gimnastička obitelj za GK Petrinja i ŠGK Sokol Sisak...

Bila je to akcija koja je okupila gimnastičku obitelj nakon razornog potresa u Petrinji i Sisku, a kojima su gimnastičke dvorane potpuno uništene.

U akciji koja je trajala od 5. siječnja do 4. travnja 2021. godine skupljeno je 62.100 kuna, no kako ni GK Petrinja ni ŠGK Sokol Sisak i dalje nemaju adekvatne uvjete za rad (Petrinja radi u improviziranom šatoru, a Sisak je tek nedavno dobio mogućnost treniranja u školskoj dvorani), nove sprave nisu ni imali gdje staviti. Na žalost, kako su vidjeli da na prave uvjete za rad trebaju očito još čekati, odlučili su na koje sprave i trenažere će biti utrošen ovaj iznos humanitarne akcije.

Tako je iz njemačke tvrtke Spieth u Petrinju došao konj s hvataljkama kojemu se posebno obradovao jedan od naših najtalentiranijih mladih konjaša Marko Kenđel, te velika strunjača za učenje elemenata.

Sisku je pak predana velika zaletna staza te gimnastička “gljiva”.

Uz ovo, Hrvatski gimnastički savez i DOBRO World Cup Osijek su 2021. u okviru humanitarne djelatnosti pomoći klubovima članicama HGS-a nabavili opremu (strunjače) u iznosu od 20.000,00 kn za GK Petrinju i 10.000,00 kn za ŠGK Sokol Sisak.

Hrvatski gimnastički savez zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i bar malo vratili osmjeh na lice mladim gimnastičarima i njihovim trenerima u Petrinji i Sisku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!