Ostali sportovi

1800 natjecatelja iz 33 zemlje u Samoboru na Karate Grand Prix Croatia

Sportnet, Branimir Korać • petak, 18.03.2022.
1800 natjecatelja iz 33 zemlje u Samoboru na Karate Grand Prix Croatia

Od 18. do 20. ožujka u Samoboru se održava jubilarno 30. izdanje tradicionalnog međunarodnog turnira Karate Grand Prix Croatia koji je u svom ovogodišnjem izdanju okupio 1800 natjecatelja iz 33 zemlje.

Natjecanja za sve uzrasne kategorije odvijaju se kroz tri dana u Sportskoj dvorani Samobor, a središnji događaj predstavljaju borbe u kategoriji seniora.

Natjecanja u Seniors Open kategoriji započinju u subotu, 19. ožujka u 17:10 sati, a finala će se održati nakon svečane ceremonije otvorenja događaja, koja je na rasporedu istog dana u 19:30 sati. Ivana i Anđela Kvesića, a u najatraktivnijoj muškoj seniorskoj konkurenciji, u kojoj se dodjeljuje i nagradni fond, nastupa i nekoliko velikih imena svjetskog karatea. Na 30. izdanju ovog ponajvećeg turnira u karateu u Hrvatskoj održat će se i natjecanje u para-karateu. Nažalost, zbog COVID-19 mjera na snazi natjecanje se održava bez gledatelja, ali je organizator organizirao prijenos uživo putem YouTube kanala CRO RING.

Na samoborski tatami će, uz domaćina Hrvatsku, izaći natjecatelji iz Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!