Nogomet

Dalić otkrio sastav i poručio: 'Očekujem da igrači pokažu ono što smo radili'

Mihaela Bradovski • petak, 25.03.2022.
Dalić otkrio sastav i poručio: 'Očekujem da igrači pokažu ono što smo radili'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu igra prvu prijateljsku utakmicu u Dohi gdje će protivnik biti Slovenija, a izbornik Dalić otkrio je karte i izdiktirao sastav...

Zlatko Dalić već je radio u ovom dijelu svijeta i sa zadovoljstvom se vratio. Vrlo je zadovoljan onim što je dočekalo Hrvatsku.

"Inzistirao sam na tome da dođemo ovdje i upoznamo se s onim što nas čeka na kraju godine. Stadion je prekrasan, očekuje nas sjajno Svjetsko prvenstvo. Veselimo se tome i očekujem Hrvatsku na visokom nivou, a ove utakmice su nam priprema za SP."

Dalić je ovaj put spremno izdiktirao postavu koja će krenuti u susret protiv Slovenije.

"Rekli smo da smo malo opušteniji nego inače, ali nikada nema laganih utakmica. Očekujemo tvrde i teške utakmice u kojima moramo dati maksimum. Imamo sjajnu atmosferu. Što se tiče sastava, branit će Livaković, tri stopera bit će Pongračić, Ćaleta-Car i Gvardiol, na bokovima Juranović i Perišić, tri vezna Jakić, Modrić i Kovačić i u napadu Budimir i Kramarić. Imate prvu postavu i ne morate nagađati, znate tko igra i što igra, zaista očekujem od dečki da pokažu ono što su u ova dva dana radili."

Izbornik je potpuno zadovoljan izborom i protivnika, ali i time što je Hrvatska sada tamo gdje će se igrati Svjetsko prvenstvo.

"Mislim da smo 100 posto pogodili i s mjestom, vremenom, protivnicima. Zasad je sve sjajno i neka se nastavi tako i u rezultatskom smislu. Dečki se polako privikavaju na ono što će nas čekati u narednim mjesecima. Očekujem da nam ovo puno pomogne kada na kraju godine dođemo ovdje. Drago mi je da smo riješili pitanje plasmana, zamislite da to moramo sada raditi, koja bi to bila nervoza i neizvjesnost."

Hrvatskoj je vrlo bitno ostvariti dobar rezultat i kako bi ostala u drugoj jakosnoj skupini.

"Ne razmišljamo puno o tome, ali je u primisli i zato moramo biti maksimalni i dobri i kvalitetni. No to će od nas tražiti i protivnici, nipošto nema opuštanja i moramo napraviti i rezultat."

Dalić je upitan i o potencijalu i kvaliteti Gvardiola koji su enormni.

"Sve ovisi o njemu, on je pokazao veliki potencijal i kvalitetu. Za nas je sjajno da smo dobili tako dobrog mladog igrača koji može još puno napredovati i puno pružiti reprezentaciji, ali on sam ne smije pomisliti da je to sad to. U klubu mora na svakom treningu raditi još jače i ne smije ga prebaciti."

Katarske medije zanimalo je kako vidi Katar i šanse katarske reprezentacije.

"Puno sam radio na tome da dođemo ovdje, to je bila moja želja. Prvenstveno da vidimo kao ekipa kako je tu. Željeli smo igrati s Katarom, ali nije tako ispalo i žao mi je zbog toga, razumijem izbornika katarske reprezentacije. Želim i da Katar napravi dobar rezultat, domaćin je, puno ste se potrudili. Imam lijepe uspomene s ovog mjesta i nadam se da će tako i ostati."

Kroz slovenske medije provlači se teza kako je Hrvatska ovdje došla tek na team building, a da je utakmica sa Slovenijom sekundarna što je Dalić opovrgnuo.

"Nijedna utakmica se ne uzima tek tako. Kroz vaše medije se provukla priča koja nema veze s ničim i ja imam veliki respekt prema slovenskoj reprezentaciji i izborniku Keku. Slovenija nas je već pobijedila, pripremili smo se i za nju i Bugarsku i znamo da nas čeka dostojan protivnik. Nije moj stil podcijeniti bilo kojeg protivnika, uostalom i pozvao sam Sloveniju da nastupi na ovom turniru."

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!