Nogomet

Guardiola sarkastičan: 'Uvijek zakompliciram, igrat ćemo s 12 igrača!'

Matej Kačan • utorak, 05.04.2022.
Guardiola sarkastičan: 'Uvijek zakompliciram, igrat ćemo s 12 igrača!'
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo na konferenciji za medije Pepa Guardiole u najavi dvoboja s Atletico Madridom. Guardiola se oštro osvrnuo na priče o boljem stilu nogometa, kao i o svom kompliciranju...

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola najavio je dvoboj četvrtfinala Lige prvaka koji će njegova ekipa igrati protiv Atletico Madrida. Sukob je to stilova, a o pričama da je njegov stil nogometa superiorniji onom Diega Simeonea, Guardiola je iste odbacio.

"Uopće neću govoriti o tim glupim raspravama. Svi pokušavaju pobjeđivati. Ako pobijede, u pravu su, ako mi pobijedimo, mi smo u pravu. Postoji mnogo stilova nogometa, uglavnom se temelje na kvalitetama igrača. Ta momčad je prvak Španjolske", rekao je Guardiola, pa nastavio s pohvalama za Simeonea:

"Postoji zabluda o Simeoneovom stilu nogometa. Više je napadački nego što ljudi vjeruju. Ne preuzima rizike u izgradnji igre, ali jako su dobri u zadnjoj trećini. Tako su kompetitivni. Ovisi o momentumu utakmice i oni znaju kako igrati u svakom trenutku. Taktički su bogata momčad, a pokušat ćemo im zasmetati", rekao je Pep.

I oko samog Guardiole postoji fama da voli zakomplicirati s taktikom u Ligi prvaka i tako nauditi svojoj momčadi.

"Uvijek previše razmišljam u Ligi prvaka, zato imam tako dobre rezultate. Zato previše razmišljam i kreiram glupe taktike. Naći ću inspiraciju i sutra ćemo igrati s 12 igrača", sarkastično je poentirao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!