Europska liga, nokaut faza, četvrtfinale - uzvrati, 14.04.2022, 21:00 h
FC Rangers
FC Rangers 3:1 Braga
Braga

Barišićevi Rangersi kroz produžetke izbacili Bragu i prošli među četiri

Branimir Korać • četvrtak, 14.04.2022.
Barišićevi Rangersi kroz produžetke izbacili Bragu i prošli među četiri
Foto: EPA

Zadnji sudionici polufinala Europske lige su Rangersi koji su slavili u uzvratu protiv Brage i izborili mjesto među četiri te dvoboj protiv Leipziga...

Rangers je apsolutno zasluženo prošao dalje, ali morao je i lakše do prolaza, zakomplicirao si je život silnim promašajima i primljenim golom u završnici.

Borna Barišić krenuo je od prve minute i bio na travnjaku sve do ulaska u sudačku nadoknadu regularnog dijela susreta kada ga je zamijenio Leon Balogun.

Rangersi su već u drugoj minuti stigli do prednosti pogotkom Taverniera, a kada je u 42. minuti Tormena skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje, Tavernier povisio na 2:0, činilo se da je kraj.

Međutim Rangersi nikako nisu uspjeli u potpunosti prelomiti dvoboj i doći do trećeg pogotka, a onda je u 83. minuti stigla kazna. Nakon ubačaja iz kornera, glavom je pogodio Carmo.

Susret je otišao u produžetke gdje je Kemar Roofe u 101. minuti zabio za 3:1. Priči je bio kraj četiri minute kasnije. Medeiros radi veliku glupost, nakon što je zaradio žuti karton unio se u lice sucu i zaradio i drugi žuti te je Braga ostala s dva igrača manje.

Naravno, u takvom deficitu nije mogla puno napraviti, a Rangersi su nizali promašaje, posebno Arfield koji je promašivao i ono što je teže promašiti nego zabiti. Ipak, domaćin je izborio prolaz i to ga najviše raduje.

Europska liga, uzvrat četvrtfinala:
Rangers - Braga 3:1 produžeci (2:1, 0:1)

Polufinale:
Rangers - Leipzig
West Ham - Eintracht Frankfurt

FOTO: EPA/MARK RUNNACLES

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Atalanta0:2RB Leipzig
Barcelona2:3Eintracht Frankfurt
Lyon0:3West Ham
FC Rangers3:1 *Braga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!