Tenis

Casper Ruud prvi put u karijeri prošao u četvrtfinale Grand Slam turnira

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.05.2022.
Casper Ruud prvi put u karijeri prošao u četvrtfinale Grand Slam turnira
Foto: EPA

Poznat je prvi četvrtfinalist Roland-Garrosa u donjem dijelu ždrijeba. Riječ je o Norvežaninu Casperu Ruudu koji je odigrao odličan meč protiv Huberta Hurkacza...

Nakon što smo jučer saznali četvrtfinalne parove u gornjem dijelu ždrijeba, danas ćemo saznati u donjem dijelu. Prvi koji je prošao među osam je osmi igrač svijeta Casper Ruud.

Ruud je igrao protiv 13. igrača svijeta Huberta Hurkacza i upisao je pobjedu u četiri seta u meču u kojem je i bio bolji protivnik.

U cijelom meču Ruud je imao samo 19 neprisiljenih pogrešaka dok je Hurkacz imao njih 20 više, Poljak je imao samo četiri winnera više od Ruuda i tu je ta razlika.

Hurkacz je loše otvorio meč i izgubio je tri od svoja četiri servis gema u prvom setu, a i u drugom je brzo ušao u zaostatak 3:0.

Nakon što je dosta lako dobio prva dva seta, Ruud je izgubio treći, tu je Hurkacz stabilizirao igru na svom servisu, ali nije tako nastavio.

U četvrtom setu je prvi došao do breaka, ali nakon toga izgubio četiri gema u nizu i upisao je poraz u prvom međusobnom dvoboju s Ruudom.

Roland-Garros, osmina finala:
Casper Ruud (Norveška, 8) - Hubert Hurkacz (Poljska, 12) 6:2, 6:3, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!